Який смартфон вибрати у 2023 році: на які характеристики дивитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви поставите собі за мету перерахувати всі моделі смартфонів на сучасному ринку, то, запевняємо вас, це буде складно. Їх нереально багато. Однак є характеристики, дивлячись на які ви точно зможете сказати, який гаджет вартий уваги, а який розглядати не варто.

Отже, на що ж дивитися, коли оцінюєте смартфон?

Звичайно ж, ви почнете з відгуків, цінника і зовнішнього вигляду. При цьому є чимало критеріїв, знаючи які, ви не спокуситеся ні приємною ціною, ні красивим зовнішнім виглядом, ні накрученими в рекламних цілях відгуками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Процесор. Це перша характеристика, на яку варто подивитися. Є простенькі, бюджетні. Потім ідуть “середній клас”. У топі рейтингу флагмани, які видають по максимуму. Що потужнішим буде процесор, то менше в процесі роботи ви нервуватимете через гальмування додатків, зависання пристрою і подібні проблеми.

2. Дисплей не менш важливий при виборі смартфона. Поки що кращого за AMOLED нічого не придумали. Вибирайте пристрій з ним, і ви отримаєте яскраві глибокі кольори, чіткі контури, економію заряду батареї та інші принади сучасних технологій.

3. Оновлення – це ще одна характеристика якісного дисплея. 90-120 Гц зараз можуть запропонувати не тільки флагмани, а й бюджетні моделі. Чим вище це число, тим якісніше відео, ігри тощо.

4. Батарея. Усі попередні параметри будуть марні при слабкому акумуляторі. Вони всі літієві, тому дивитися варто на ємність. 5000 мАгод – це чудова пропозиція, яку можна побачити як на недорогих смартфонах, так і на преміальних. Тут те саме, що з оновленням: чим більше, тим краще.

5. Зарядка, а точніше її швидкість, буде перевагою у виборі. Швидка зарядка від 18Вт, це хороший показник. До речі, є флагмани, де потужність зарядки більше 50Вт. І знову, чим більше, тим швидше, а значить, і краще.

6. ПЗ і призначений для користувача інтерфейс на 12-му і 13-му Андроїді це цілком гідна якість смартфона. Також на базі Андроїда є свої ОС від розробників, такі як EMUI, MIUI, OxigenOS тощо. Це оболонки, які тільки додають смартфону позитивних характеристик.

Під час купівлі смартфона рекомендуємо пробігтися за цими параметрами і підібрати смартфон, який поєднуватиме в собі гідну “начинку”, ергономічність дизайну і прийнятну ціну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.