Чому Windows потрібно завжди завантажувати з офіційного сайту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед встановленням Windows користувач замислюється про те, де ж узяти операційну систему для інсталяції. У нульових у кожного користувача, який був із комп’ютером “на ти”, обов’язково мав бути інсталяційний диск із Windows.

Трохи пізніше – завантажувальна флешка з ОС. Потрібне програмне забезпечення можна було завантажити з торрентів або придбати на дисках у кіоску. Ні про яку ліцензію тоді й мови не було.

Багато хто досі звик отримувати Windows нелегально і йде на торренти та на різні софт-сайти, щоб завантажити дистрибутив операційної системи. Але робити цього не потрібно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше, на подібних сайтах, найімовірніше, буде кастомна збірка, всередині якої може бути все, що заклав туди автор: від вірусів і шкідливих програм до вбудованої реклами. Адже людям, які створюють ці збірки, потрібно якось монетизувати свою “роботу”. Особливу небезпеку становлять програми-крякери та активатори, які дають змогу прибрати повідомлення про активацію операційної системи та отримати псевдо-ліцензію.

По-друге, компанія Microsoft безкоштовно надає можливість завантажити інсталятор Windows з офіційного сайту. Після запуску він автоматично підтягне всі потрібні файли з серверів компанії – користувач отримає гарантовано чисту операційну систему.

Минулого року компанія Microsoft забороняла завантажувати засіб інсталяції для користувачів з Росії, але потім змінила свою політику. Найімовірніше, причина тут проста – дали можливість легально завантажувати Windows лише для того, щоб не плодилися піратські збірки і кастомні версії операційної системи.

Єдина проблема з Windows 10/11 на сьогодні – складнощі в придбанні ліцензії. Щоб купити легально Windows, потрібно здійснювати купівлю із зарубіжної банківської карти або ж шукати в магазині завезені коробкові версії ОС для інших країн. Але і без активації Windows можна користуватися.

Є один нюанс. Існують так звані “полегшені” версії Windows від різних авторів, які користуються популярністю. Але всі процеси з “полегшення” Windows у плані споживання ресурсів можна зробити самостійно, використовуючи різні інструкції.

Який висновок? Якщо не хочете будь-яких проблем із ПК, то краще завантажувати дистрибутив Windows тільки з офіційного сайту Microsoft. Таким чином, ви отримаєте справжню і перевірену операційну систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.