Топ-10 причин, через які не слід ділитися паролем від Wi-Fi

Видання Daily Mail опублікувало 10 причин, через які варто двічі подумати перед тим, як ділитися паролем від свого Wi-Fi з будь-ким.

1. Незаконні завантаження.

Якщо хтось інший використовує ваше інтернет-з’єднання для завантаження нелегального контенту, він залишить онлайн-слід до вашого роутера.

2. Поширення шкідливого ПЗ.

Якщо пристрій, наприклад смартфон, заражений шкідливим ПЗ і під’єднується до вашої мережі Wi-Fi, він може атакувати ваші комп’ютери, телефони та планшети.

3. Витрачання трафіку.

Хтось, хто має доступ до вашої мережі, може просто використовувати ваш трафік і завантажувати щось “велике” з інтернету.

4. Доступ до даних.

Дозволяючи комусь підключитися до вашої мережі Wi-Fi, ви фактично надаєте комусь доступ до системи, через яку проходять дані.

5. Блокування вашого IP.

Деякі веб-сайти, зокрема соціальні мережі та онлайн-ігри, можуть блокувати IP-адреси користувачів, які порушили їхні умови обслуговування. Якщо хтось із тих, хто використовував вашу мережу, зробив це, то постраждаєте і ви самі.

6. Використання пароля.

Якщо пароль від вашого Wi-Fi збігається з паролями від інших акаунтів, то цим можна зловживати.

7. Уповільнення інтернету.

Якщо ви дивитеся фільм у 4K, а ваш друг або сусід завантажує великі файли і грає в онлайн-гру, ви можете виявити, що все працює дуже погано.

8. Незаконні дії в інтернеті.

Справа може бути не тільки в завантаженнях, а й в інших порушеннях законодавства.

9. Використання інших пристроїв мережі.

Хто-небудь може підключитися, наприклад, до вашого розумного будинку.

10. Ваш пароль може “піти по руках”.

Так, ніхто не застрахований від того, що ваш знайомий передасть пароль іншому знайомому. А це підвищує всі перераховані вище ризики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.