Доля застарілих телефонів. Куди діваються iPhone і Android-смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А скільки моделей смартфонів уже повиходило і скільки ще вийде. Не завжди і не у всіх виходить наздогнати ці новинки, якийсь час можна використовувати і свій застарілий гаджет. Але приходить час, коли “все”, треба міняти. А куди діваються ці “старички”? Спробуємо розібратися в цій статті.

Я натрапив на різні статистики та звіти аналітичних видань. Там повідомляється, що власники Apple здають свої старі пристрої в trade-in у рахунок ціни нового телефону. Так робить 43% опитаних осіб, 23% залишає смартфон у себе, нічого з ним не роблячи. А 13 % віддають/продають друзям або близьким. Це статистика у США.

Щодо смартфонів на Android картина інша. Знову ж таки я скористався статистикою аналітичних видань. Вийшло, що 54% опитаних залишає старий девайс собі. 14% віддають смартфони в trade-in і лише 11% віддають/продають близьким.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось така статистика. Мені здається, вона може бути застосована і до Українських користувачів. Тільки у нас програмою trade-in не так активно користуються, віддаючи перевагу самостійному, але більш вигідному продажу свого старого смартфона на Авіто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.