Як убезпечити телефон від крадіжки даних з онлайн-банку, соцмереж і пошти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви вважаєте, що ніколи не загубите телефон, і всі ці поради жодним чином вам не стануть у пригоді, то ви глибоко помиляєтеся. Щодня люди втрачають величезну кількість смартфонів. Від цього не захищений ніхто. Навіть якщо ви постійно стежите за тим, де перебувають ваші речі, то іноді бувають стресові моменти. Наприклад, якщо ви кудись запізнюєтеся, місцезнаходження телефону може просто вилетіти у вас із голови. Тому потурбуйтеся про безпеку заздалегідь.

Насамперед у захисті вашого смартфона від зловмисників відіграє роль створення оригінального PIN-коду на SIM-карту. Практично у всіх людей нині стоїть лише пін-код на сам телефон, але важливо також встановити такий захист і на SIM-карту.

Як поставити PIN-код на SIM-карту

iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку заходимо в “Параметри” iPhone, далі переходимо у вкладку “Стільниковий зв’язок” і натискаємо “SIM-PIN”. Постарайтеся придумати оригінальний пароль, який відрізнятиметься від того, що стоїть на самому пристрої, тоді зловмисникам буде важче зламати SIM-карту або зовсім не вдасться це зробити.

Android

Переходимо в “Налаштування”, потім у “Безпека і конфіденційність”, “Додаткові налаштування”, “Шифрування та облікові дані” і тепер задаємо блокування SIM-карти. Також придумуємо найбільш нестандартний для вас пароль, щоб ускладнити роботу зловмисникам.

Випадково забувши свій пін код SIM-карти, не поспішайте засмучуватися, просто напишіть або зробіть дзвінок вашому оператору, поясніть ситуацію. Він видасть вам PUK-код. Далі вводите три рази невірний код, після чого смартфон вимагатиме той самий PUK-код, який видав оператор.

Отже, ми зробили все можливе, щоб злодіям було набагато складніше зламати ваш смартфон. За той час, поки вони будуть це робити, ви звернетеся до правоохоронних органів і або зможете знайти свій пристрій, або заблокувати його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.