Як максимально продовжити життя смартфону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча запланований термін служби смартфонів великий, власники часто їх змінюють через поломки. Найчастіше поломки – вина не виробників пристроїв, а самих власників. Неправильне поводження і недбалість у використанні – поширене явище.

Багато хто не купує навіть захисний чохол, що раніше було рідкістю. Через нові дизайни та стилі пристроїв тримати пристрій у чохлі може здатися комусь несмаком, але не варто забувати про те, скільки коштів допомагають заощаджувати такі заходи безпеки, і як збільшують термін експлуатації. Хороший чохол захищає телефон від падінь, ударів об тверді поверхні, а пил, бруд і волога будуть поза вашим пристроєм.

Поради щодо правильної експлуатації пристрою

  • Чистіть пристрій від непотрібних програм. Регулярно проводьте ревізію додатків, які не використовуються. Якщо раптом щось може знадобитися в майбутньому, ви без зусиль зможете завантажити утиліти заново. Чистка допоможе смартфону працювати швидше завдяки збільшенню вільної оперативної пам’яті.
  • Також не варто забувати про видалення або перенесення в хмарне сховище старих фотографій і відео, “вантаж” яких впливає на продуктивність пристрою.
  • Найвірнішим способом захистити екран є наклеювання захисного скла. Навіть у разі удару або падіння дисплей залишиться цілим. Також можна використовувати захисну плівку, яка менш ударостійка, але дає деякий захист екрану смартфона.
  • Вимикайте телефон на ніч. Так само, як і комп’ютери чи ноутбуки, телефони потребують перезавантаження хоча б раз на тиждень. Краще залишати свій пристрій вимкненим на ніч. Ви помітите, що смартфон почне працювати швидше.
  • Оптимізуйте зарядку пристрою. У кожного акумулятора існує певна кількість циклів заряджання, яка витрачається, якщо заряджати пристрій за менш ніж 75% батареї.
  • Не допускайте повної розрядки акумулятора. Найоптимальнішим способом є зарядка пристрою по кілька хвилин на день. Захист смартфона в машині. Часто телефон використовується як навігатор. У такому разі його слід міцно закріпити на поверхні, щоб уникнути падіння під час руху.
  • Захистіть смартфон від вірусів. Рекомендується встановити антивірус, який допоможе в захисті пристрою від шкідливих програм. Завантажуйте додатки тільки з перевірених джерел. Якщо встановлена утиліта викликає неполадки в роботі пристрою, слід негайно її видалити. Рекомендується перевіряти пристрій на наявність вірусів хоча б раз на два тижні.
  • Не навантажуйте пристрій зайвими віджетами. Якщо поставити безліч таких “прикрас” на пристрої, можна зменшити продуктивність через завантаженість оперативної пам’яті.
  • Заряджайте смартфон, використовуючи лише оригінальну зарядку. Зазвичай зарядний пристрій йде в комплекті зі смартфоном. Якщо його там не виявилося, то слід замовити оригінальну зарядку, яка підходить саме до вашої моделі телефона. Зарядки від інших гаджетів можуть сильно погіршити роботу акумулятора та смартфона загалом.

Такі, на перший погляд, прості й нескладні поради та правила можуть серйозно збільшити термін служби смартфона. Не забувайте періодично відвідувати сервісні центри, щоб стежити за станом пристрою, і відразу ж звертайтеся до майстрів, якщо знайшли поломку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.