Як у кілька кліків перевірити, які ваші паролі потрапили в інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви користуєтеся браузером Google Chrome, то в ньому за замовчуванням встановлено утиліту, яка проводить аналіз збережених раніше паролів під час реєстрації на різних сервісах і показує, вкрадений ваш пароль чи ні. Також ця опція може допомогти під час створення нових паролів. Вона показує, наскільки комбінація проста, і підбере різні варіанти. Найзручніше, що прямо з цієї утиліти можна зайти на потрібний сайт і поміняти там пароль.

Як виконати перевірку паролів

У комп’ютерному Google Chrome потрібно зайти в налаштування, далі в розділ під назвою “Конфіденційність і безпека”, потім виконати перевірку.

Браузер перевірятиме, виходячи зі своєї бази витеклих паролів. Після ви зможете подивитися, які паролі розкрито і на яких сайтах, і поміняти їх. Також інструмент показує паролі, що повторюються, і прості, які буде легко підібрати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На мобільному ж Google Chrome необхідно перейти в налаштування браузера, потім у “Перевірку безпеки” і виконати перевірку. Утиліта також покаже всі скомпрометовані, прості, повторювані паролі. Усі ці паролі необхідно замінити новими, головне вигадувати їх різними, щоб злом одного з них не спричинив злом іншого.

Не забувайте періодично виконувати перевірку цим інструментом для збереження ваших конфіденційних даних!

Питання, пов’язані з безпекою, вимагають серйозного і професійного підходу. Ось кілька порад, які допоможуть створити і зберігати паролі для сайтів у безпеці:

1. Використовуйте унікальні паролі для кожного сайту. Ніколи не використовуйте один і той самий пароль для кількох сайтів. Якщо зловмисник отримає доступ до одного з ваших паролів, він зможе легко отримати доступ до вашого облікового запису на іншому сайті.

2. Створіть довгі та складні паролі. Що довший і складніший пароль, то складніше його зламати. Використовуйте комбінацію букв, цифр і символів верхнього та нижнього регістру.

3. Використовуйте парольні менеджери. Парольний менеджер – це програма, яка допомагає зберігати та керувати паролями для різних сайтів. Вони генерують унікальні паролі та зберігають їх у безпечному місці.

4. Не використовуйте особисту інформацію. Ніколи не використовуйте свою особисту інформацію, таку як ім’я, дата народження або адреса, як пароль. Це може бути легко вгадано зловмисником.

5. Регулярно змінюйте свої паролі. Щоб зменшити ризик злому вашого акаунта, рекомендується змінювати свої паролі, наприклад, раз на кілька місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.