Що робити, якщо вірус не дає встановити антивірус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існують віруси, які безпосередньо впливають на операційну систему і заважають її роботі. Гірше, якщо шкідлива програма краде паролі та інші конфіденційні дані з пристрою. Якщо ви розпізнали, що на комп’ютері є нерозпізнана програма, і хочете завантажити антивірус, то навіть сам вірус може блокувати сайт або установник.

Як вирішити проблему встановлення антивірусу

Спочатку потрібно спробувати припинити роботу самого вірусу. Для цього існує кілька способів, мова про які піде далі.

Якщо ви в собі не впевнені, краще звернутися до фахівця, він точно вирішить вашу проблему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірка запущених процесів у диспетчері завдань

Для виклику цієї утиліти необхідно затиснути просту комбінацію Ctrl+Alt+Del. Далі переходимо у вкладку “Процеси” і спостерігаємо за всіма запущеними навіть у фоновому режимі програмами. Якщо якийсь із процесів здався дивним, то можете знайти інформацію про нього в інтернеті. Закриваємо підозрілий процес і пробуємо завантажити антивірус знову.

Перевірка вікна автозапуску Windows

Наступний спосіб також передбачає вимкнення вірусу, але тільки з автозавантаження Windows. Щоб зайти у вікно автозавантаження, затисніть Win+R і введіть команду msconfig. Далі також шукаємо невідомі програми та відключаємо їх. У такий спосіб можна прискорити роботу операційної системи, вимкнувши всі програми. Тоді під час запуску пристрою зайві програми не будуть навантажувати систему.

Перевірка коректності файлу hosts

Деякі віруси здатні змінювати цей файл, дописуючи адреси сайтів, які будуть заблоковані на пристрої. Щоб перевірити цей файл, необхідно відкрити диск, на якому у вас є папка із системними файлами (за замовчуванням це Диск С), далі переходимо до папки Windows і йдемо шляхом: System 32 – drivers – etc – hosts. Відкриття файлу здійснюємо за допомогою Блокнота. На всіх рядках спочатку має бути присутній знак “#”. Якщо ви знайшли рядок без нього, то сміливо видаляйте. Після цього знову пробуємо завантажити антивірус.

Безпечний режим

Щоб у нього зайти, здійснюємо такі дії по порядку: Win+R – msconfig – Завантаження – Безпечний режим – Мережа. За допомогою цього методу ви зможете користуватися інтернетом у безпечному режимі. Далі завантажуйте та встановлюйте антивірус.

Які утиліти допоможуть знайти вірус

Якщо антивірус не справляється зі своїм завданням і не може розпізнати вірус, то на вибір пропонуємо два хороших антивіруси.

Одним з найбільш популярних і ефективних утиліт, здатних захистити дані від шкідливого програмного забезпечення, є “Аваст”. Як перевірити комп ‘ютер на віруси даною програмою? Та дуже просто. Для цього буде потрібно:

  • Завантажити і встановити антивірус “Авасть”.
  • Відкрити вікно програми, клацнувши на панелі завдань за піктограмою утиліти.
  • У бічному меню знайдено вкладку “Сканувати комп ‘ютер”.
  • Натисніть кнопку “Сканувати”.
  • Виберіть режим “Повне сканування”.
  • Натисніть кнопку “Пуск”.
  • Після завершення перевірки клацніть на панелі “Показати результати”.
  • У разі виявлення загроз у випливаючому меню вказати одну з дій (“Лікувати” або “Видалити”) і натиснути кнопку “Застосувати”.
  • Перезавантажити комп ‘ютер.

Антивірус “Аваст”, як надійний захисник, буде виконувати регулярне сканування системи при її запуску. Таким чином, відбуватиметься повна перевірка комп ‘ютера на віруси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.