Названо популярні міфи про зарядку смартфона, про які час забути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви теж у перші дні після купівлі нового смартфона повністю розряджали його акумулятор, щоб збільшити його довговічність? Якщо так, то у нас погані новини – це абсолютно марне заняття.

У порадах, що стосуються правильного заряджання смартфона, дуже часто можна зустріти слово “не можна”. У реальності, суворі обмеження – це здебільшого міфи, які давно застаріли або й зовсім ніколи не були правдою.

Одним із таких міфів є необхідність у “розгойдуванні” акумулятора щойно купленого смартфона. Нібито повний розряд і заряд у перші дні допоможе збільшить його довговічність. Насправді, це абсолютно марне заняття. Про інші популярні міфи про зарядку смартфона – у нашому матеріалі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потрібно обов’язково розряджати смартфон до нуля

Цей міф був популярний у минулому, коли в мобільних пристроях використовували нікелеві акумулятори, для яких був важливий цикл заряджання і розряджання. У сучасних смартфонах використовуються літій-іонні батареї, які не потребують повного розряду перед зарядкою. Навпаки, рекомендується заряджати батарею по досягненню 20-30% і не допускати її повного розряду.

Заряджати смартфон треба тільки оригінальним зарядним пристроєм

Це не зовсім правда. Сучасні смартфони можна заряджати і від інших зарядних пристроїв, за умови, що вони відповідають стандартам USB і підходять за потужністю.

Не можна використовувати телефон під час заряджання

Якщо власники чимось і ризикують за такого сценарію, то тільки швидкістю заряджання. Але це відбувається, навіть якщо смартфон просто лежить на столі “без діла”: він однаково використовує Wi-Fi, оновлює додатки, отримує сповіщення тощо.

Швидка зарядка шкідлива для акумуляторів

Більшість виробників смартфонів уже використовують технології швидкого заряджання, що дають змогу поповнити близько 50% заряду за півгодини. Деякі користувачі, однак, ставляться до цієї інноваційної функції скептично. Мовляв, підвищена напруга і сила струму можуть зашкодити пристрою – однак це міф.

Суть полягає в тому, що вбудовані контролери регулюють подачу електричного струму, а також аналізують температуру акумулятора, рівень заряду та навантаження, щоб підібрати напругу індивідуально для кожного пристрою. Тому швидке заряджання не становить ризику пошкодження “нутрощів” смартфона.

Батарея смартфона в будь-якому разі проживе пару років

Насправді, термін “життя” батареї визначається числом циклів заряджання. Кожен раз, коли ви заряджаєте батарею до повних 100% – це вважається за один цикл. Але якщо ваш смартфон заряджений до 70%, ви розрядили його до 40%, а наступного дня знову зарядили до 70% і знову розрядили до 40% – це, як і раніше, один цикл заряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.