Які додатки на Xiaomi можна видалити, не пошкодивши систему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Xiaomi часто забиті вбудованими додатками, які виявляються непотрібними більшості користувачів. Які додатки можна безболісно видалити або відключити на Xiaomi без шкоди для телефону?

Багато з системних програм, які встановлюються розробниками Xiaomi, не впливають на роботу телефону. При цьому вони займають внутрішню пам’ять, споживають ОЗП, а також стають причиною появи реклами. Більшу частину з них не вийде повністю видалити, оскільки ця можливість не передбачена виробником. Але при цьому їх можна відключити, що дасть змогу обмежити їхню роботу – в результаті підвищиться швидкодія смартфона і звільниться частина оперативної пам’яті, яку до цього споживали непотрібні додатки.

Не всі системні програми рекомендується видаляти або відключати – деякі з них впливають на роботу пристрою, а отже, мають бути активними. Однак багато з вбудованих додатків можна безболісно видалити, щоб прискорити телефон і звільнити пам’ять.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Меню SIM-карти

Ця програма дає змогу налаштовувати роботу SIM-карти, а також підключати різні платні опції мобільного оператора. Можна безпечно вимкнути, оскільки програма працює у фоновому режимі.

Device Health Services

Програма відображає стан акумулятора смартфона, а також збирає і надсилає статистичні дані. Працює тільки на обмеженій кількості моделей, тому для смартфонів Xiaomi може бути марна.

Bookmark Povider

Менеджер закладок у браузері, який також відповідає за рекламні вкладки від партнерів Google. Багато користувачів відзначають, що програма може витрачати заряд батареї у фоновому режимі, тому простіше її відключити, оскільки особливої користі вона не несе.

Joyose

Один із застосунків, який не приносить користі для українських користувачів, оскільки відповідає за роботу китайських розважальних сервісів. Рекомендується видалити або відключити, якщо на смартфоні є така можливість – на багатьох моделях обидві дії з цим додатком недоступні, а видалити його вийде тільки сторонніми програмами.

MSA

Додаток, за запевненнями розробників, відповідає за підтримку програм “Живі шпалери”, “Календар” і “Погода”, однак користувачам вдалося з’ясувати, що він також відповідає і за рекламу на системному рівні. Дія “Вимкнути” в цьому додатку може бути недоступною, але є інший спосіб її обмежити. Для цього потрібно:

  • Відкрити програму “Безпека” на телефоні.
  • Вибрати розділ “Передача даних”.
  • Перейти в “Мережеві підключення”.
  • Натиснути на три крапки в кутку екрана і вибрати “Фонові підключення”.
  • Прибрати повзунок навпроти рядка “msa”.

Після цього кількість реклами на пристрої має зменшитися.

Analytics

Додаток для збору даних з метою поліпшити роботу смартфона і оболонки MIUI. На думку деяких користувачів, програма також відповідає за частину реклами в стандартних додатках, тому її рекомендується відключити.

Сервіси Mi і регіональні додатки

Багато офіційних сервісів Xiaomi і деякі інші програми неактуальні для наших користувачів, оскільки розраховані на китайських споживачів і працюють тільки в Китаї. Серед них безпечно видалити або відключити такі додатки:

  • Mi Coin – система віртуальних балів, створена для різного роду повернень грошових коштів.
  • MConnService – програма для зберігання віртуальних карт, працює тільки на території Китаю.
  • Mi Pay – система безконтактних платежів.
  • Mi Recycle – сервіс для перепродажу старих моделей телефонів і планшетів від Xiaomi.
  • Mi App Store – альтернативний магазин додатків від Xiaomi, який необов’язковий при використанні Google Play.
  • Mi Link Service – відповідає за обмін файлами між кількома пристроями Xiaomi.
  • SoterService – сервіс для ідентифікації, який також працює тільки в Китаї.
  • CellBroadcastReceiver – програма для оповіщення про надзвичайні події, працює тільки на території Китаю.

Додатки для друку

Одними з найпоширеніших вбудованих застосунків на Xiaomi є різноманітні програми для друку файлів з телефона. До їхнього списку входять “PrintSpooler”, “CloudPrint”, “FingerprintService” і “Спулер друку”. Якщо друк з телефону не потрібен, додатки безпечно видаляти або відключати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.