Як відкалібрувати батарею на смартфоні: після цієї процедури батарея прослужить довше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви помітили, що батарея на вашому смартфоні швидко розряджається і її ледве вистачає на добу, калібрування може допомогти виправити цю проблему.

Якщо ви помітили, що ваш телефон почав довго заряджатися і швидко розряджатися, а заряду не вистачає навіть на добу, то дуже схоже на те, що вам потрібно зробити калібрування батарею. Особливо, якщо ви ніколи до цього його не робили.

Калібрування батареї – це процедура, яка дає змогу поліпшити точність відображення рівня заряду батареї та продовжити її термін служби.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоразу, коли ви заряджаєте і використовуєте свій телефон, інформація про рівень заряду батареї записується в нього. Однак з часом цей процес може призвести до деяких невідповідностей між фактичним рівнем заряду батареї і тим, що відображається на екрані телефону.

Як відкалібрувати батарею на смартфоні

  • Повністю розрядіть свій телефон і дочекайтеся, поки він сам вимкнеться.
  • Зарядіть смартфон до 100% і залиште його на зарядці протягом восьми годин, весь цей час не користуючись пристроєм.
  • Вимкніть телефон і залиште його на зарядці ще на одну годину.
  • Від’єднайте його від кабелю і знову підключіть до мережі на кілька хвилин.
  • І нарешті, вимкніть телефон і знову залиште його на зарядці на одну годину.

Після всіх описаних дій батарея буде відкалібрована, телефоном можна користуватися як зазвичай. Вважається, що таким чином можна встановити точний рівень заряду батареї та поліпшити її продуктивність. Однак цю процедуру не можна проводити занадто часто (достатньо 2-3 рази на рік), інакше це призведе до серйозного зносу акумулятора.

Загалом, хоча калібрування батареї не є обов’язковою процедурою, воно може допомогти оптимізувати роботу батареї та збільшити її термін служби. Якщо у вас є проблеми зі швидкою розрядкою батареї, то калібрування може бути корисним, але також може бути необхідно дослідити інші причини цієї проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.