Новий смартфон швидко розряджається. Чому так може бути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Питання від читача:

  • Нещодавно купив смартфон із батареєю на 5000 мАг, а він дуже швидко став розряджатися. У чому може бути причина?

Питання цікаве, тільки ось вступних дуже мало. Але тим навіть цікавіше – розберемося, чому навіть новий гаджет може швидко сідати. На те є кілька причин.

Занадто багато додатків

Що більше встановлено додатків, то більше навантаження на процесор пристрою. Що більше навантаження, то вище енергоспоживання. Особливо навантажують систему ті додатки, які працюють у фоні – різні віджети, соціальні мережі, месенджери, службові утиліти. Можна спробувати відключити непотрібні додатки в автозавантаженні, щоб вони не запускалися разом зі смартфоном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання ресурсномістких додатків

Часте використання ресурсномістких застосунків також веде до того, що батарея швидко втрачатиме заряд. Як правило, це ігри та софт для перегляду і редагування відео. Деякі ігри можуть повністю розрядити сучасний смартфон за 2-3 години. Що довше користувач працює з такими додатками, то швидше гаджет розряджатиметься.

Також варто розуміти, що тривале використання камери смартфона теж призводить до швидкого розряду акумулятора, особливо під час відеозйомки. Що вища якість відео, то швидше батарея втрачає свій заряд.

Звук і яскравість на повну

Якщо користувач любить слухати музику через динамік смартфона, то не варто дивуватися з того, що гаджет буде швидко розряджатися. Трохи менше розряджають пристрій провідні навушники. Яскравість екрана на максимумі також веде до швидкої втрати енергії акумулятора – потрібно використовувати автояскравість або ж підлаштовувати її залежно від обстановки.

Передача даних

Наприклад, якщо використовувати смартфон для завантаження і роздачі торрентів, то батарея буде швидко сідати. Чим більшим буде навантаження на мережу (а також на Wi-Fi і Bluetooth), тим більше енергії потрібно пристрою для обробки даних. Наприклад, передача звуку через Bluetooth додає 10-15% до витрати енергії, а роздача інтернету через Wi-Fi може розрядити смартфон за кілька годин (все залежить від кількості підключених пристроїв).

Вплив температури

Звичайний смартфон має експлуатуватися за температури від 0 до +30 градусів. Низькі температури не тільки сприяють швидкому розряджанню, а й гублять акумуляторну батарею. Температури вище 30 градусів також ведуть до швидшого розряду. Дивуватися нічому, якщо на сильному морозі гаджет дуже швидко втрачає відсотки заряду.

А ось у разі, якщо новий смартфон дуже швидко розряджається без видимих причин, то, можливо, має місце брак акумуляторної батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.