Для чого потрібен емулятор Android для звичайного ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А чи знаєте ви, що на звичайний комп’ютер можна поставити емулятор Android і перетворити будь-який ПК на смартфон або планшет? Різних програм, які дозволяють емулювати операційну систему Android, дуже багато. Наприклад: BlueStacks, Noxplayer, MEmu, LDPlayer, Droid4X і багато інших. Але для чого це потрібно?

Ігри

Багато ігор існують тільки для мобільних пристроїв і працюють виключно на мобільних операційних системах. За допомогою емулятора можна пограти в улюблені ігри на комп’ютері. Вони пропонують найрізноманітніші способи керування – клавіатура, миша, гарячі клавіші, сенсорний екран.

Примітно те, що багато розробників онлайн-ігор забороняють використання емуляторів з тієї причини, що гра на ПК може значно спростити ігровий процес.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна створювати різні макроси і тригери, які в даному випадку є “чітами” і заборонені в грі. Карається це блокуванням ігрового акаунта, якщо власник гри визначає, що геймер користувався звичайним ПК для спрощення гри.

Також емулятор буде зручний для використання тих додатків, яких немає для ПК.

Розробка

За допомогою емулятора зручно розробляти мобільні додатки. Адже програму потрібно десь тестувати на десятках, а часом і на сотнях пристроїв. Емулятор вирішує цю проблему – розробнику не потрібні фізичні гаджети для перевірки своєї розробки. Примітно те, що багато емуляторів підтримують програмну імітацію датчиків смартфона і всього специфічного, з чим працює мобільний пристрій.

Створення інструкцій і гайдів

Багато техноблогерів використовують емулятор для більш зручного створення відео у своїх роликах. Набагато простіше “накликати” потрібну кількість скріншотів і зняти відео з емулятора, ніж використовувати для цієї мети звичайний смартфон. Та й через емулятор можна отримати потрібну діагональ екрана віртуального смартфона або планшета.

Тест .apk-файлів

Наприклад, вам потрібно завантажити якийсь додаток на смартфон, але його немає в офіційному магазині. Перевірити, чи працює додаток, можна якраз за допомогою емулятора. Багато подібних програм також мають вбудовану перевірку, яка може показати, що завантажений .apk-файл небезпечний.

Варто розуміти, що більшість подібних програм вимагає колосальних ресурсів комп’ютера. Адже під час запуску емулятора створюється віртуальна машина Android. Навіть на пристойному ПК той самий BlueStacks може дуже сильно гальмувати, а якщо запустити гру, то споживання ресурсів стане ще більшим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.