Як підвищити продуктивність ігор на вашому телефоні Android

Граєте в багато мобільних ігор? Ці прості поради покажуть вам, як оптимізувати ваш телефон Android, щоб зробити його більш зручним для ігор.

Чи знаєте ви, що ви можете налаштувати деякі параметри на своєму телефоні Android, щоб зробити ваші ігри ще більш плавними? Це кілька простих змін, і вам навіть не потрібен root-доступ для більшості цих порад щодо оптимізації ігор для Android.

Давайте розглянемо деякі з найкращих способів зробити ваш телефон Android зручнішим для ігор.

1. Збільште частоту оновлення екрана

Що вища частота оновлення екрана, то кращі візуальні відчуття ви отримуєте від своїх ігор, з набагато плавнішою анімацією. Перемикання на високу частоту оновлення – один із найпростіших варіантів підвищення продуктивності ігор на Android без root.

Багато пристроїв Android, включно з флагманськими і середніми моделями від Samsung і OnePlus, а також телефонами Pixel від Google, дають змогу змінювати частоту оновлення екрана. Якщо ви зміните це значення на максимально можливе, яке пропонує ваш телефон, ви зможете значно поліпшити візуальні ефекти ваших ігор.На телефонах, що підтримують цю функцію (не на всіх телефонах), ось як ви можете збільшити частоту оновлення:

-Запустіть додаток “Налаштування” на своєму телефоні та торкніться “Дисплей”.
-Виберіть “Додатково” на екрані, що з’явився.
-Торкніться Частота оновлення.
-Виберіть максимально можливу частоту оновлення з параметрів на вашому екрані.

Оскільки існують різні версії Android, точні кроки відрізнятимуться від одного пристрою до іншого. Перевірте точну модель вашого телефона в Інтернеті, якщо ви не можете знайти потрібну опцію, і переконайтеся, що ваш пристрій має високу частоту оновлення дисплея.

2. Перейдіть на швидке підключення до Інтернету

Якщо ви граєте в онлайн-ігри на своєму телефоні Android, швидкість вашого інтернет-з’єднання впливає на продуктивність ігор. Це пов’язано з тим, що ваші ігри повинні постійно надсилати й отримувати дані. Якщо у вас погане інтернет-з’єднання, передача даних займає більше часу. Зі свого боку, ваш ігровий досвід буде зіпсовано.

Тому, щоб ваші онлайн-ігри проходили так само плавно і без затримок, як і офлайн-ігри, намагайтеся використовувати більш швидке підключення до Інтернету під час відтворення своїх ігор. Ви можете використовувати будь-яке досить швидке з’єднання.

Це може бути підключення до Wi-Fi або навіть мобільне підключення для передачі даних, особливо якщо у вас є доступ до 5G. Але якщо ви граєте в багатокористувацькі ігри, зверніть увагу, що ви отримаєте набагато нижчий пінг у домашній мережі Wi-Fi, ніж стільникова передача даних.

Якщо у вас обмежений тарифний план, використання стільникового зв’язку для онлайн-ігор на Android призведе до того, що ваші кишенькові гроші закінчаться швидше.

3. Вимкніть Force 4x

Примусове 4-кратне MSAA (багатоваріантне згладжування) – це опція, що використовується на деяких телефонах Android, яка значно покращує візуальну якість ваших ігор. Це, безумовно, найкращий параметр налаштувань розробника для поліпшення зовнішнього вигляду ваших ігор, тому ми не звинувачуємо вас, якщо його ввімкнули з самого початку. На жаль, цей параметр значно погіршує продуктивність ігор.

Якщо процесор вашого смартфона недостатньо потужний, ви будете відчувати збої під час відтворення графічно вимогливих ігор, таких як PUBG Mobile, Fortnite, Apex Legends, Call of Duty: Mobile та інших.

Крім того, він досить швидко розряджає батарею. Отже, спробуйте вимкнути його і подивіться, наскільки плавніше ваші ігри працюють на вашому телефоні. Що ще важливіше, ви зможете грати довше, не турбуючись про його зарядку.Майте на увазі, що не всі телефони підтримують Force 4x. Але ви можете перевірити, чи є у вас така можливість, виконавши такі дії:

-Відкрийте додаток “Налаштування”, натисніть “Про телефон” і натисніть “Номер збірки” сім разів.

На вашому телефоні має бути зазначено, що ви розробник. Деякі пристрої можуть попросити вас спочатку ввести пароль вашого пристрою, перш ніж вмикати цю функцію.

-Поверніться в головне меню налаштувань і натисніть Система.
-Натисніть Параметри розробника.
-Знайдіть опцію з написом Force 4x MSAA і вимкніть її.

Якщо ці кроки не працюють для вас, швидко знайдіть Force 4x, використовуючи верхню панель пошуку в додатку “Налаштування”. Пам’ятайте, що спочатку ви маєте ввімкнути параметри розробника.

4. Обмежте фонові процеси

Фонові процеси можуть негативно позначитися на ігровій продуктивності вашого телефону Android, оскільки вони зменшують обсяг пам’яті, доступної для вашої гри. Таким чином, ви можете підвищити продуктивність ігор на вашому телефоні, обмеживши кількість процесів, які можуть виконуватися у фоновому режимі. Однак ця опція доступна лише в тому випадку, якщо ви ввімкнули параметри розробника . Якщо у вас є, виконайте наведені нижче дії, щоб ви могли обмежити фонові процеси, запущені на вашому пристрої:

-Відкрийте Налаштування та перейдіть у розділ Система.
-Натисніть Параметри розробника і прокрутіть униз до Застосунків.
-Натисніть Обмеження фонового процесу та виберіть бажану максимальну кількість фонових процесів.

5. Видаліть сміття зі свого телефону

Що більше файлів ви зберігаєте на своєму телефоні, то повільніше він працює. І це особливо актуально, якщо на вашому телефоні мало місця для зберігання. Якщо ви зберегли на своєму телефоні будь-які файли, які ви більше не збираєтеся використовувати, вам слід позбутися цих файлів, щоб підвищити продуктивність вашого телефону.

Це поліпшення продуктивності позитивно позначиться на ваших ігрових сесіях.Ваш телефон Android збирає небажаний контент з багатьох джерел. Залишки ваших видалених застосунків, старі медіафайли та інші невикористовувані документи – все це частина цього сміття.Насправді ви можете використовувати вбудовану функцію на багатьох телефонах Android, зокрема й на пристроях Samsung, щоб знаходити невикористовувані файли та безпечно видаляти їх із телефона. Ось як ви можете знайти і використовувати цю функцію:

-Відкрийте налаштування на своєму телефоні та натисніть Сховище.
-Натисніть кнопку Звільнити місце.
-Виберіть елементи, які ви більше не використовуєте, і натисніть Звільнити в правому нижньому кутку.
Крім того, погляньте на додатки, які будуть очищати непотрібні файли на вашому пристрої Android.

6. Увімкніть звук Dolby Atmos

Точність відтворення звуку часто не береться до уваги в мобільних іграх. Але гравці, які змагаються, розуміють, наскільки важливими є звукові сигнали в багатокористувацьких іграх. Об’ємний звук Dolby Atmos значно покращує якість звуку у ваших іграх. Отже, якщо у вас є телефон Android, який підтримує цю функцію, ви можете увімкнути цю функцію і насолоджуватися звуками кращої якості у своїх іграх.Більшість телефонів Samsung Galaxy мають цю функцію, і ви можете вмикати та вимикати її в меню налаштувань. Ось як:

-Відкрийте додаток “Налаштування” на своєму телефоні та торкніться “Звуки та вібрація”.
-Виберіть Якість звуку та ефекти на наступному екрані.
-Увімкніть Dolby Atmos для ігор.
Тепер ви дізнаєтеся, наскільки технологія відрізняється від того, чи використовуєте ви навушники або вбудовані стереодинаміки вашого телефону.

7. Вимкніть режим енергозбереження або економії заряду батареї

Режим енергозбереження (також званий Battery Saver на деяких пристроях) віддає перевагу збільшенню часу автономної роботи, а не продуктивності пристрою. Це обмежує продуктивність пристрою та додатків, негативно впливаючи на ігровий процес на вашому телефоні Android. Тому, перш ніж почати грати в гру, переконайтеся, що ви спочатку вимкнули цю функцію.

Ви можете вимкнути її в меню швидких налаштувань, провівши пальцем по екрану зверху вниз, або в застосунку “Налаштування”, вибравши “Батарея”> “Економія заряду батареї” та вимкнувши “Використовувати економію заряду батареї”. Користувацький інтерфейс вашого пристрою може відрізнятися, але загальна інструкція однакова на всіх телефонах.

8. Використовуйте додаток для прискорення ігор

Оскільки все більше і більше людей грають в ігри на своїх телефонах Android, тепер є додатки для оптимізації вашого пристрою Android для ігор. Ці додатки для прискорення ігор налаштовують різні параметри, щоб ваш телефон міг грати в ігри плавно, а також відключають повідомлення, щоб вас не переривали під час гри. Вам не потрібно вручну оптимізувати кожну опцію, оскільки додаток робить це за вас одним натисканням.

Game Booster – це безкоштовний додаток для оптимізації ігор, який ви можете використовувати, щоб зробити ваш Android-пристрій зручним для ігор. Є кілька інших ігрових лаунчерів для Android, які ви також можете використовувати. І якщо на вашому телефоні Android є ігровий режим, переконайтеся, що він увімкнений щоразу, коли ви хочете грати.

9. Використовуйте ігровий аксесуар для телефона

На додаток до програмного забезпечення ви можете вносити зміни у своє обладнання для поліпшення ігор на вашому пристрої Android. Наприклад, ви можете під’єднати зовнішній ігровий контролер для відтворення ігор на вашому телефоні.

Цей контролер допоможе вам краще контролювати свої рухи в іграх. Наприклад, ви можете під’єднати контролер Xbox Series X або PlayStation 5 до телефона Android через Bluetooth. Крім того, ви можете придбати кріплення для смартфона для вашого контролера, щоб забезпечити найкращі можливості для портативних ігор. Більшість із цих ігрових аксесуарів прості в установці. Ви просто підключаєте їх до свого телефону, і вони починають працювати.

10. Розігнати процесор телефона

Нарешті, щось більш практичне для справжніх ентузіастів мобільних ігор. Розгін процесора вашого телефону дає змогу витягувати більше енергії з того самого процесора. Це дає змогу вашим іграм обробляти більше елементів одночасно, що призводить до поліпшення ігрового середовища.Ви можете розігнати процесор на більшості телефонів Android.

Проте майте на увазі, що вам потрібно рутувати свій телефон, перш ніж ви зможете його розігнати. Якщо ви не впевнені, який у нього root, можливо, краще цього не робити, інакше ви ризикуєте заблокувати свій пристрій. Щоб розігнати телефон Android, вам необхідно спочатку встановити користувацьке ядро. Потім ви можете використовувати додаток, наприклад, популярний Franco Kernel Manager, для розгону вашого процесора.

Розгін зробить ваш телефон гарячішим і скоротить час автономної роботи, але він може вичавити з вашого пристрою все до краплі.

Оптимізуйте Android для ігор

Якщо пристрій Android є вашим основним ігровим автоматом, наведені вище поради допоможуть вам підвищити продуктивність ігор на вашому телефоні. Кілька налаштувань тут і там дадуть змогу вашому пристрою краще справлятися з усіма вашими улюбленими іграми.На Android є безліч ігор на вибір, і є навіть ігри, які взагалі не потребують підключення до Інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.