Експерти пояснили, як збільшити автономність смартфона за допомогою одного налаштування

Смартфони з АКБ на 5-6 тис. мА*год вже давно встигли стати ринковим стандартом. У короткостроковій перспективі знайти на ринку пристрій з акумуляторним блоком меншої ємності стане проблематично. Як показує практика, від швидкої розрядки акумулятора не застраховані навіть “монстри” автономності. Експерти назвали простий спосіб продовження часу роботи гаджета.

Щоб батарея смартфона тримала заряд довше, достатньо активувати в налаштуваннях “Темний режим”. Це пояснюється тим, що екран мобільного пристрою входить до числа найбільш “ненажерливих” компонентів.

Слід мати на увазі, що цей лайфхак актуальний тільки для смартфонів з OLED-екранами та їхніми похідними. На пристрої з LCD-дисплеєм трюк із “Темною темою” не працює. Річ у тім, що кожен піксель в OLED-екрані висвітлюється світлодіодами окремо. Для відображення чорного кольору вони просто відключаються. У результаті час роботи смартфона збільшується. В LCD-дисплеї пікселі підсвічуються збоку або за матрицею. Через це відображуваний на екрані колір не чинить жодного впливу на заряд АКБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я