Що станеться з телефоном, якщо його довго не заряджати

Сучасні пристрої відрізняються акумуляторами з високою потужністю. Але ми активно їх використовуємо в повсякденному житті, тому іноді телефон залишається розрядженим. А коли ви купуєте новий пристрій, старий телефон припадає пилом у шафі. Тоді й починається стадія глибокої розрядки. Чим це загрожує? Зараз дізнаємося.

Чи можна взагалі вмикати після глибокої розрядки

Стан, коли ви довго не заряджаєте телефон, не просто шкодить акумулятору, але навіть може бути небезпечним. Звісно, у сучасних смартфонах намагаються звести на “ні” всі ризики, пов’язані з розрядкою. Так батареї мають захист від перерозряду.

Можливість роботи розрядженого пристрою залежить від віку гаджета. З кожним роком запас працездатності батареї скорочується. На стан впливає перерозрядка, температурні перепади, а також неякісні аксесуари. Але іноді не виходить увімкнути навіть новий пристрій. Це пов’язано з низьким рівнем заводського заряду, а також з тим, що пристрої довго лежать на полицях у магазині техніки.

Річ у тім, що розряджений стан загрожує смартфону повним вимкненням. У кожного пристрою є невеликий запас енергії, який не видно користувачеві на екрані. Наприклад, якщо у вас на дисплеї відображається 2%, то батарея заряджена ще мінімум на 10-15%. Потім, коли відсотки падають нижче нуля, і гаджет вимикається, ці 10% починають повільно витрачатися на підтримку пристрою в режимі глибокого сну.

Як поставити телефон на зарядку після тривалого простою

Перше, що ви маєте зробити перед початком зарядки після тривалого сну – перевірка зовнішнього стану акумулятора. Він не повинен бути роздутим. Якщо батарея здувається, це свідчить про виділення газів. І вона навіть може вибухнути. Такий пристрій підключати до мережі та використовувати не можна. Тому другий крок у цьому випадку – заміна акумулятора в сервісному центрі.

Якщо ви плануєте довго зберігати телефон, залишайте батарею зарядженою. Хоча б на 50-80%. Переконайтеся в тому, що він зберігається в умовах кімнатної температури. Також смартфону шкідливе потрапляння прямих сонячних променів. Це друга причина здуття батареї. Нашкодить пристрою і підвищена вологість.

Наприклад, Apple у посібнику користувача пропонує зберігати та експлуатувати смартфони при температурі від – 20 до + 45С.

І головне, час від часу необхідно заряджати і вмикати пристрій. Таким чином ви можете підтримати працездатність пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я