Названо 5 способів використовувати спалах смартфона не за призначенням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кожного сучасного смартфона є камера для зйомки фото і відео. Поруч з основним модулем є невеликий світлодіод, який грає роль спалаху. Він може спрацьовувати автоматично (за увімкнених налаштувань) – за поганого освітлення він спалахне сам. Але спалах можна використовувати і не за призначенням. Розглянемо 5 таких прикладів.

У ролі звичайного ліхтарика

Коли тільки з’явилися смартфони зі спалахом, в операційній системі не було функції ввімкнення ліхтарика. Потрібно було встановити окремий додаток для цієї мети. Зараз все простіше – опція перетворення спалаху на ліхтарик знаходиться в шторці налаштувань смартфона. Деякі операційні системи також дають змогу регулювати яскравість освітлення – для цього потрібно потримати кнопку ввімкнення ліхтарика.

У ролі сповіщувача дзвінків і повідомлень

Припустимо, всі сплять. Дзвінок або вібрація можуть розбудити домочадців. Вихід є – налаштувати смартфон так, щоб про дзвінок або повідомлення сповіщав спалах-ліхтарик. Він блиматиме в такт сповіщенню, що надійшло, – головне вчасно побачити це миготіння. Зручно, якщо ви перебуваєте в темному приміщенні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Азбука Морзе

Уявімо собі ситуацію, коли ви вирушили в плавання на своїй яхті. З ладу вийшла силова установка і генератор, а рація виявилася несправною. Стільниковий зв’язок не ловить. За допомогою спалаху ви можете дати сигнал про допомогу, якщо потенційний рятівник перебуває в зоні прямої видимості. Для цього існують додатки, які перекладатимуть текст у світло за азбукою Морзе. Знати абетку не потрібно – все зробить додаток.

Пошук смартфона в темряві

Існують додатки, які дають змогу вмикати спалах від різних дій, наприклад, від плескання в долоні. Зручно, якщо ви загубили свій смартфон у темній кімнаті – достатньо грюкнути в долоні і ліхтар почне блимати – ви швидко знайдете свій пристрій. Щоправда, в цьому разі гаджет має лежати екраном донизу.

У ролі світломузики

За допомогою відповідного застосунку можна змусити спалах блимати в такт музиці, якщо вам зовсім нудно. Мінус у тому, що спалах світить білим світлом і не здатен змінювати кольори. Навряд чи цей спосіб створить святкову атмосферу, але якщо інших варіантів немає? А смартфон можна підключити до зовнішньої колонки.

Важливо знати

Тривало ввімкнений ліхтарик швидко розряджає акумулятор, а також нагріває корпус пристрою. Високі температури негативно впливають на батарею. Не варто тримати ліхтарик увімкненим тривалий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.