Як збільшити автономність смартфона на Android. Потрібно вимкнути всього одне налаштування

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android-смартфони не дуже автономні – так це було ще кілька років тому, а в деяких випадках залишається і зараз. Для покращення пристроїв вигадали режим економії батареї, нічну тему та купу фіч.

Але що якщо ми скажемо, що термін роботи акумулятора можна збільшити, відрубавши всього одну опцію в налаштуваннях?

Колеги підказали, що йдеться про “Адаптивні повідомлення” (Android Adaptive Notifications). Ця функція з’явилася не дуже давно, але напевно вона є у вашому смартфоні. Опція аналізує вхідні пуші і показує їх користувачеві в той момент, у який (як їй здається), користувачеві найбільш важливо отримати те чи інше повідомлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фіча постійно працює у фоні, аналізує стан і видає пуші залежно від геопозиції, активних застосунків та іншого. Що поганого? По-перше, опція може не показати важливі сповіщення з месенджера або банківського аппа, якщо вирішить, що просто зараз вам їх бачити на треба. По-друге, будь-який сервіс, що працює у фоні, садить батарейку.

Як відрубати “Адаптивні повідомлення”? Заходимо в налаштування Android-смартфона, вводимо в пошуку “Повідомлення” і гортаємо до моменту, поки не побачимо потрібну опцію. Після цього вимикаємо пункт Android Adaptive Notifications переведенням перемикача в неактивний стан.

Найімовірніше, після вимкнення адаптивних повідомлень ви не відчуєте грандіозної різниці. Але щонайменше всі пуші надходитимуть вам вчасно.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.