Як збільшити автономність смартфона на Android. Потрібно вимкнути всього одне налаштування

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Android-смартфони не дуже автономні – так це було ще кілька років тому, а в деяких випадках залишається і зараз. Для покращення пристроїв вигадали режим економії батареї, нічну тему та купу фіч.

Реклама

Але що якщо ми скажемо, що термін роботи акумулятора можна збільшити, відрубавши всього одну опцію в налаштуваннях?

Колеги підказали, що йдеться про “Адаптивні повідомлення” (Android Adaptive Notifications). Ця функція з’явилася не дуже давно, але напевно вона є у вашому смартфоні. Опція аналізує вхідні пуші і показує їх користувачеві в той момент, у який (як їй здається), користувачеві найбільш важливо отримати те чи інше повідомлення.

Фіча постійно працює у фоні, аналізує стан і видає пуші залежно від геопозиції, активних застосунків та іншого. Що поганого? По-перше, опція може не показати важливі сповіщення з месенджера або банківського аппа, якщо вирішить, що просто зараз вам їх бачити на треба. По-друге, будь-який сервіс, що працює у фоні, садить батарейку.

Як відрубати “Адаптивні повідомлення”? Заходимо в налаштування Android-смартфона, вводимо в пошуку “Повідомлення” і гортаємо до моменту, поки не побачимо потрібну опцію. Після цього вимикаємо пункт Android Adaptive Notifications переведенням перемикача в неактивний стан.

Найімовірніше, після вимкнення адаптивних повідомлень ви не відчуєте грандіозної різниці. Але щонайменше всі пуші надходитимуть вам вчасно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ