Названо головні ознаки злому, прослуховування або стеження за телефоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Перегрів і розряд. Телефон перегрівається, а також швидко розряджається, коли ним не користуються. Ці фактори можуть свідчити про те, що на смартфоні працює фонова програма, яка навантажує його та витрачає заряд батареї. Дізнатися, що саме розряджає батарею, можна в налаштуваннях телефону в розділі “Батарея”. Якщо енерговитратних додатків там немає, причина полягає або в несправності батареї, або у шкідливій фоновій програмі.

2. Смартфон живе своїм життям. Якщо телефон почав самостійно вмикатися, вимикатися, активувати додатки (особливо соціальні мережі та месенджери), причина може полягати у шкідливій програмі. Найчастіше вони не тільки прослуховують телефон, а й намагаються знайти і передати важливу інформацію про користувача (паролі, банківські дані, адреси, номери телефонів тощо).

3. Перешкоди під час розмови. Деякі звуки під час розмови телефоном (клацання, скрипи, хрипіння тощо) можуть свідчити про прослуховування. Через шкідливе ПЗ з’єднання з абонентом може здійснюватися набагато довше, ніж зазвичай.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

4. Витрата інтернет-трафіку. Якщо мобільний інтернет використовується у звичайному режимі, а трафік став витрачатися набагато швидше, причина може бути в сторонній програмі. Для передачі даних про користувача вона може використовувати інтернет-трафік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.