Названо помилки призводять до швидкого розрядження акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний телефон став незамінним інструментом у нашому житті. Проте, незважаючи на те, що він дорогий і має обмежений термін служби, ми продовжуємо зловживати його акумулятором, який є важливою частиною смартфона. Якщо не доглядати за ним належним чином, він часто розряджається в найнезручніші моменти, і ви будете змушені міняти телефон завчасно. Ось помилки, яких слід уникати за будь-яку ціну!

Які помилки призводять до швидкого розрядження акумулятора?

Більшість користувачів думають, що зарядка ноутбука – це тривіальний і нешкідливий акт простого підключення зарядного пристрою до електромережі. Однак, з технічної точки зору, це більше, ніж просто увімкнення. Важливо знати, скільки енергії може зберігати пристрій, а також яку потужність розряду він може витримати. Але здебільшого ми всі робимо одні й ті ж помилки, що повторюються. А потім дивуємося, коли наш мобільний телефон гальмує, блокується або розряджається занадто швидко.

Ось які звички варто змінити прямо зараз:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше не заряджайте смартфон на 100%

Експерти завжди попереджають нас про це, але старі звички вмирають важко. Втім, не рекомендується завжди заряджати батарею до 100% ємності. В ідеалі, ви повинні намагатися тримати його між 20 і 80%, не більше і не менше. Якщо ви часто перевищуєте 80%, акумулятор з часом буде пошкоджений. Це правда, що ви можете робити повну зарядку час від часу, але важливо не робити це кожного разу, коли ви заряджаєтесь. Експерти настійно рекомендують робити короткі зарядки по кілька хвилин, щоб підтримувати більш-менш стабільний відсоток заряду акумулятора не більше 80-85%.

Не використовували оригінальний зарядний пристрій

Це одна з шкідливих звичок, яка може бути фатальною для сучасних акумуляторів. Ви не відчуєте цього одразу, але з часом помітите поступову поломку. Важливо завжди використовувати зарядний пристрій, що йде в комплекті з мобільним телефоном. Це спосіб гарантувати, що час роботи акумулятора буде в межах стандартів виробника. І якщо цей зарядний пристрій несправний, замість того, щоб повертатися до дешевих моделей, виберіть інший зарядний пристрій хорошої якості від того ж виробника.

Заряджання мобільного телефону в захисному чохлі

Для простоти і зручності ми, як правило, заряджаємо смартфон разом із захисним чохлом. Але це не позбавлене ризику. Експерти рекомендують знімати захисний чохол під час зарядки, головним чином, щоб уникнути непотрібного перегріву. І це стосується як дротових, так і бездротових зарядних пристроїв.

Дозвольте акумулятору розрядитися до мінімуму

Ми часто чуємо один і той самий рефрен: “Мені треба відключитися, телефон заряджений лише на 10%” або “Я забув зарядний пристрій, заряд залишився на 5%”… Так само, як не бажано заряджати мобільний до максимуму, так само не бажано і до мінімуму. Ви думали, що якщо залишити батарею на нульовій позначці, це покращить її роботу? Помиляєтесь, ця дія може бути більш шкідливою для акумулятора, особливо якщо ви робите це часто. Якщо ви хочете продовжити термін його служби, завжди підтримуйте мінімальний рівень заряду на рівні 20%, щоб він не так сильно деградував і пошкодження були мінімальними.

Поводження з телефоном під час заряджання

Терпіння – не найсильніша сторона залежних від смартфонів людей. Їм так важко відключитися, що вони продовжують користуватися телефоном, поки він заряджається. Це погана ідея! Коли під час заряджання використовується кілька додатків, це значно підвищує температуру і пошкоджує батарею. Якщо вам потрібно скористатися телефоном, експерти радять негайно відключити його від мережі. Крім того, і це само собою зрозуміло, ви лише сповільните процес заряджання, якщо продовжите користуватися пристроєм у цей момент!

Ігноруйте температуру

В інструкціях до телефонів зазначено, що акумулятори дуже чутливі до екстремальних змін умов навколишнього середовища. Тому ніколи не піддавайте свій мобільний телефон впливу дуже холодних або гарячих середовищ. Інакше це призведе до прихованої деградації акумулятора, а в деяких випадках і до його повного руйнування, оскільки цей компонент не був розроблений для того, щоб витримувати екстремальні температурні коливання.

Заряджати мобільний телефон всю ніч

Ця звичка, яка багатьом користувачам може здатися нормальною, завдає незворотної шкоди акумуляторам! Замість цього рекомендується заряджати мобільний телефон лише протягом 10-20 хвилин вночі, щоб отримати хороший відсоток заряду акумулятора. Чому б не придбати розумні штекери, які дозволяють встановлювати таймер для вимкнення або ввімкнення живлення? У будь-якому випадку, не заряджайте мобільний телефон всю ніч!

Як я можу заощадити заряд акумулятора мого смартфона?

Термін служби акумулятора залежить від циклу заряджання. Бажано періодично заряджати мобільний телефон протягом короткого періоду часу. Деякі виробники навіть рекомендують заряджати смартфони, коли залишається 30% заряду акумулятора. Щоб заощадити енергію, ось кілька корисних порад: зменшіть яскравість екрану, активуйте режим енергозбереження, який оптимізує продуктивність, обмежуючи фонові сторінки і дозволяючи вам робити тільки найнеобхідніше. Нарешті, вмикайте режим польоту в літаку в місцях зі слабким сигналом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.