Скільки років живуть смартфони від популярних брендів: топ-7 прикладів

“Життя” смартфонів залежить не тільки від якісних комплектуючих, а й від оновлень програмного забезпечення. Конкуренція на ринку техніки досить велика, тому сучасні виробники намагаються максимально продовжити термін служби пристрою. Скільки “живуть” смартфони різних брендів? Давайте порівняємо.

Apple

За офіційною інформацією від розробника, Айфони оновлюють мінімум три роки з моменту випуску. На ділі термін випуску нового ПЗ становить не менше п’яти років. Це стосується і нових версій iOS, і патчів безпеки. Тому можна сміливо сказати, що техніка Apple лідирує в списку найбільш “живучих” смартфонів.

Samsung

Компанія активно випускає оновлення для своїх девайсів. Є корпоративні стандарти: для кожної моделі мінімум чотири великих оновлень системи Android, а також оновлення безпеки протягом п’яти років.

Ці правила були прийняті в 2022 році і діють як на флагманські, так і на бюджетні моделі. Розглянемо на прикладі смартфона Galaxy S23. За планами його останнє оновлення безпеки вийде у 2028 році.

Google

Смартфони від цього виробника відрізняються доступною ціною, але й меншою кількістю оновлень. У Pixel є три роки на оновлення системи Андроїд і п’ять років на вдосконалення системи безпеки.

Наприклад, для Pixel 7 версія системи Android 16 стане останньою. Остаточне оновлення безпеки планується на 2027 рік.

OnePlus

Після виходу нової моделі OnePlus 11 представники бренду обіцяли випускати великі оновлення Android протягом чотирьох років. Для системи безпеки цей термін становить п’ять років, як і у випадку з моделями інших виробників. Наприклад, для OnePlus 11 остаточним оновленням системи ПЗ стане Android 17.

Але це правило працює виключно з флагманськими девайсами. Для бюджетних пристроїв виробник пропонує три роки оновлень ПЗ і чотири – системи безпеки. Тому для OnePlus 11R останньою версією стане Android 16.

Xiaomi

У своїй роботі компанія, схоже, рівняється на Google. Тому, з моменту виходу Xiaomi 13, програмне забезпечення оновлюють протягом трьох років, безпеку – п’яти. Таким чином, для Xiaomi 13 останньою версією стане Android 16.

OPPO

З початку 2023 року флагманські моделі від цього бренду підтримують оновлення Android протягом чотирьох років, а системи безпеки – п’яти. Про підтримку для бюджетних лінійок виробник інформації не дає.

HONOR

Популярний виробник оновлює систему Андроїд протягом трьох років. Патчі безпеки випускаються п’ять років з моменту випуску моделі. Останній смартфон Magic 5 Pro отримує фінальне оновлення Android у 2026 році, а “прокачування” безпеки – у 2028.

Підіб’ємо підсумки

Враховуючи, що всі виробники випускають оновлення безпеки протягом п’яти років, порівняння варто проводити за термінами оновлення Android. Найтриваліший термін у брендів Apple, Samsung, OnePlus, OPPO.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.