Як за кілька хвилин прискорити роботу смартфона на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай виправити підвисання і пригальмовування допомагає скидання телефону до заводських налаштувань, але в більшості випадків із цими проблемами можна впоратися і малими силами.

Яким би потужним і продуктивним не був ваш смартфон, з часом навіть він може почати доставляти неприємності. Напевно, найбільше псують нерви “підвисання” в найбільш невідповідний момент. А якщо у вас бюджетний апарат, то це може статися набагато раніше.

Хороша новина полягає в тому, що в більшості випадків “повільний” смартфон можна прискорити в домашніх умовах, приділивши цьому кілька хвилин. Що потрібно відключити, щоб ваш смартфон не глючив і спритно відкривав усі додатки – читайте в нашому матеріалі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як прискорити роботу смартфона – робочі лайфхаки

Очистіть кеш додатків. Кеш – це тимчасові дані, які існують у будь-якої програми, але залежно від її специфіки має різний обсяг. Наприклад, у телеграма він може займати кілька гігабайтів.

Видаліть невикористовувані додатки. Звучить очевидно, але наявність великої кількості додатків може знижувати продуктивність пристрою. Причому ними не обов’язково активно користуватися – навіть у незапущеному вигляді вони можуть “висіти” в пам’яті та споживати ресурси або інтернет-трафік.

Оновіть операційну систему. Пам’ятайте, що непотрібних оновлень не буває, оскільки кожне з них – це поліпшення наявної версії системи. Навіть якщо різниця не помітна на перший погляд, повірте, вона є і після її встановлення ваш девайс може почати працювати спритніше, ніж до неї.

Вимкніть системні віджети, живі шпалери та анімацію. Усі ці фічі покликані спростити життя користувачеві, але водночас можуть сповільнювати роботу пристрою, оскільки вони споживають велику кількість системних ресурсів. Тому, якщо ви помічаєте, що смартфон або планшет починає пригальмовувати, відмовтеся від цих “прикрас”.

Використовуйте “легкі” додатки. Дуже часто виробники додатків пропонують до використання альтернативні версії свого продукту. Вони завантажуються швидше, споживають менше оперативної пам’яті та мають меншу ймовірність спричиняти збої в роботі системи, але деяка частина їхнього функціоналу “урізана”. Тому якщо вам не потрібна повна версія, скажімо, Instagram, то рекомендується встановити її Lite версію.

Ну і якщо зовсім нічого не допомагає, то можна виконати скидання смартфона до заводських налаштувань. Це досить просто зробити, але потрібно враховувати, що абсолютно всі дані, збережені на пристрої, будуть повністю видалені, тому перед скиданням слід зберегти їх на зовнішній носій або “хмару”.

Фактично, після виконання скидання пристрій повернеться до стану, в якому він був під час купівлі. Також слід враховувати, що після скидання пропадуть усі несистемні встановлені додатки, але їх можна завжди завантажити заново з магазинів додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.