Мінуси використання неактивованої Windows 10/11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасна Windows 10/11 хороша тим, що її можна використовувати без введення ключа активації. Навіть не потрібно десь шукати дистрибутив операційної системи – достатньо завантажити засіб встановлення з офіційного сайту Microsoft. І операційна система може працювати практично вічно. Але є кілька мінусів, які доставлять користувачеві дискомфорт.

Водяний знак активації

У правому кутку екрана постійно виводитиметься водяний знак-нагадування про необхідність активації копії Windows. Його можна прибрати через реєстр, але через якийсь час він знову з’являється. Для того щоб прибрати знак назавжди, потрібні сторонні програми, використання яких може бути небезпечним. Також повідомлення про те, що ОС необхідно активувати, буде в налаштуваннях Windows.

Мінус у тому, що значок про необхідність процесу активації буде відображено поверх усіх вікон і його буде видно навіть у разі, якщо ви робите знімок або запис екрана. Навіть у грі на повному екрані повідомлення не зникне.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відсутність налаштувань персоналізації

Неможливо налаштувати комп’ютер під себе за допомогою пункту “Персоналізація” в параметрах Windows. Ви не зможете поміняти фон робочого столу, кольори, змінити тему, налаштувати екран блокування, змінити шрифти. Також недоступна персоналізація меню “Пуск” і панелі завдань. Комусь це не критично, але багато хто любить налаштовувати систему під себе так, щоб було зручно і красиво. Мабуть, це основний недолік неактивованої версії Windows.

Повідомлення про активацію Windows

Повідомлення про необхідність активації операційної системи можуть приходити часто і поверх усіх вікон. Така поведінка комп’ютера може доставляти дискомфорт і заважати роботі за ПК. Особливо коли ви гратимете в ігри – ігровий процес може бути перерваний повідомленням.

Використання такої Windows може бути незаконним для комерційного застосування
Подібних прецедентів у мережі знайти не вдалося, але суто теоретично використовувати неактивовану Windows у комерційних цілях, скоріше, не можна, ніж можна. Адже інакше всі організації б не витрачали гроші на придбання ліцензії.

Але чисто технічно, використовувати неактивовану копію Windows можна без будь-якої прив’язки до термінів – Microsoft цього не забороняє і дає користуватися ОС без введення ліцензійного ключа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.