Як визначити, коли батарея iPhone потребує заміни

Акумулятори починають втрачати свою ємність з самого першого ввімкнення телефону, і цей процес завжди відбувається приблизно з однаковою швидкістю. Тож користувачам не варто розраховувати на те, що джерело живлення зберігатиме початкові властивості протягом усього терміну служби пристрою. Але тут немає нічого страшного, адже заміна батареї – досить проста операція. Принаймні, нам так здається.

У колишні часи смартфони не були такими монолітними і відносно легко розбиралися. У всякому разі, задня кришка відколупувалася звичайною плоскою викруткою за пару секунд. Решта все було справою техніки: купуєте акумулятор у найближчому магазині, встановлюєте його на місце і паяльником з’єднуєте контакти. На цьому ремонт і закінчувався! Сьогодні, звісно, заміна батареї не виглядає таким простим процесом. Ми рекомендуємо звернутися до спеціалізованого сервісного центру, де вам нададуть кваліфіковану допомогу.

Але чи знаєте ви, як дізнатися, коли настав термін заміни акумулятора? Виявляється, Apple надає нам можливість самостійно визначити “здоров’я” джерела живлення в iPhone. Відкрийте параметри телефону, знайдіть там меню “Акумулятор”, потім натисніть на рядок “Заряд і справність”. На дисплеї негайно відобразиться залишок ємності батарейки в процентному співвідношенні.

Apple стверджує, що акумулятори її смартфонів зберігають мінімум 80% від стандартної ємності після 500 циклів повного заряджання. Якщо ж ви побачите на екрані свого iPhone нижче значення, вам слід звернутися до найближчого сервісного центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.