Названо 5 помилок під час заряджання телефону: вони вбивають акумулятор за кілька тижнів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна проблема більшості сучасних смартфонів – недовговічні акумулятори, які виходять з ладу буквально за пару років. Але термін служби батареї в телефоні можна продовжити, якщо не робити фатальних помилок під час заряджання смартфона. Про них ми і розповімо в цій статті.

Коли батарея смартфона виходить з ладу, експлуатація пристрою перетворюється на суцільну муку: зарядки телефону не вистачає навіть на добу, гаджет швидше розряджається на холоді, загальмовується робота багатьох додатків. Звичайно, звинуватити в неналежній якості акумулятора насамперед хочеться виробника. Але, повірте на слово, провина за зіпсовану батарею найчастіше лежить саме на плечах користувачів, які щодня неправильно заряджають смартфон або просто не знають, як правильно ставити телефон на зарядку, щоб не пошкодити акумулятор.

У цьому матеріалі постараємося розібратися в головних помилках під час заряджання телефону, які призводять до швидкого зносу батареї, і надалі постараємося їх уникати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Забуваєте витягнути зарядний дріт із розетки

Зарядний пристрій продовжує споживати енергію, перебуваючи в розетці, навіть якщо до нього не під’єднано смартфон. Забувати витягнути дріт з розетки – одна з найгірших звичок, причому не тільки для техніки, а й для ваших рахунків. Гроші за електроенергію будуть капати, а трансформатор рано чи пізно перегріється, що може призвести до загоряння або короткого замикання.

Порада: завжди витягуйте шнур із мережі після заряджання пристрою.

2. Чекаєте, коли телефон повністю розрядиться, перш ніж підключити його до живлення

Друга поширена помилка полягає у звичці багатьох користувачів ставити гаджет на підзарядку, тільки коли рівень його заряду падає до 5% і нижче. Такий підхід був дієвим у минулому, застосовно до батарей на основі нікелю. Сьогодні ж з новітніми літієвими акумуляторами поводитися потрібно інакше: не можна доводити смартфон до повної розрядки, інакше батарея буде сильно перевантажуватися, що призведе до її виснаження.

Порада: ставте смартфон на зарядку, коли рівень його батареї падає до 20-15%.

3. Заряджаєте пристрій у чохлі

Знімайте чохол, коли ставите телефон на зарядку. Якщо цього не зробити, акумулятор перегріватиметься, накопичуючи тепло, як і інші деталі смартфона. Крім того, підключаючи зарядний дріт до телефона в чохлі, є ризик пошкодити роз’єм.

Порада: давайте телефону “дихати” під час заряджання, не забувайте знімати з нього чохол.

4. Досі купуєте неоригінальні зарядні пристрої

Є дві причини відмовитися від неліцензованих зарядних шнурів. Перша: дроти від невідомих виробників швидше ламаються, а отже вам доведеться міняти їх як рукавички. Друга полягає в несумісності зарядного дроту зі смартфоном. Уся справа в потужності: вона може бути або занадто слабкою, або, навпаки, занадто великою для конкретної моделі пристрою. У кращому разі це призведе до повільної зарядки, а в гіршому – до перегріву. Найкращий зарядний пристрій для смартфона – той, що йде в комплекті з пристроєм.

Порада: У разі втрати оригінального шнура, правильніше купити аналогічний, тієї ж фірми, або, в крайньому разі, знайти іншого перевіреного виробника.

5. Користуєтеся телефоном під час заряджання

Не слід сидіти в месенджерах, читати електронні книжки, відповідати на дзвінки і навіть слухати музику в процесі підзарядки пристрою. Заряджати акумулятор і одночасно сидіти в телефоні – значить змушувати батарею працювати вдвічі інтенсивніше. Ви ж не хочете, щоб вона перенапружилася?

Порада: якщо вам терміново потрібно відповісти на дзвінок або написати повідомлення, відключіть пристрій від живлення на кілька хвилин. Виконавши всі невідкладні справи, знову підключіть смартфон до розетки.

Не допускайте й інших серйозних помилок під час заряджання акумулятора:

  • Не заряджайте смартфон через ноутбук. Це неефективно і псує батарею.
  • Не ставте телефон на підзарядку на ніч: батарея отримає більше енергії, ніж потрібно, що призведе до перегріву.
  • Не заряджайте смартфон до 100%, щоб не збити цикл зарядки акумулятора.
  • Не підключайте пристрій до мережі в задушливому приміщенні з підвищеною температурою. Техніка не любить спеку.
  • Не варто постійно використовувати технологію швидкого заряджання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.