Не загоряється екран телефону під час торкання: причини

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли в iPhone була кнопка Home, було достатньо натиснути її, щоб екран загорівся. Але в якийсь момент виробник прибрав усі кнопки, а питання про підсвічування екрана залишилося. І тоді в смартфон додалася функція пробудження дотиком. Вона означає, що вам необхідно просто доторкнутися до заблокованого екрану, щоб він загорівся. При цьому клавішу блокування вам натискати не доведеться.

Але залишилося інше питання: іноді не спалахує екран iPhone при торканні. Чому так відбувається? І чи свідчить це про поломку?

Чому не загорається екран Айфона під час торкання

Якщо у вас iPhone старої моделі або, наприклад, оновлений SE, на якому є кнопка, то не чекайте ввімкнення у відповідь на натискання. А у всіх інших випадках вам потрібно, насамперед, переконатися, що функція ввімкнена. Зробити це можна через налаштування. Вам необхідно:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Відкрити налаштування телефону в розділі “Доступність”.
  • Вибрати розділ “Дотик”.
  • Переконатися, що можливість “Будити дотиком” увімкнена. Якщо ні, то поставте галочку навпроти кнопки.

Після деяких оновлень програмного забезпечення ця функція відключається сама по собі. Тому можливий такий варіант, що ваш екран загорявся, а потім раптом перестав.

Ще одна поширена причина, чому ваш екран не світить без поломок – це неправильне натискання. Коли ви ще недавно були власником Android, то ви, швидше за все, звикли натискати на екран подвійним дотиком. Але техніка Apple не розуміє такого натискання, як і використання двох і більше пальців. Подібні торкання система зчитує як випадкові.

Є й третій варіант, чому телефон не реагує на легкі торкання. Ним може стати товсте скло на екрані або тріщини на ньому. У цьому разі телефон просто не відчуває дотиків.

Коли час у ремонт

Якщо ви не можете визначити й усунути проблему, можливо, вам допоможе повне скидання системи. Скидання до заводських налаштувань можна провести через налаштування пристрою. Але будьте готові до того, що в цьому разі всі ваші дані видаляться. Їх можна відновити з резервного сховища, але при цьому немає гарантії, що помилка не повториться.

Зверніться до сервісного центру. Фахівці проведуть діагностику і підкажуть вам, у чому може бути проблема. Іноді йдеться про заміну екрана, але найчастіше помилка вирішується глибокою роботою з програмним забезпеченням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.