Чому екран мого телефону темніє, коли ви перебуваєте на сонці, і що я можу з цим зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви дивитеся на екран свого телефону, і він раптом стає темним через сонце? Не панікуйте, це нормальне явище, яке можна легко виправити. Дізнайтеся, чому екран вашого телефону може потемніти на сонці і як це можна виправити.

Чому я не бачу екран свого телефону на сонці?

Користувачі Android та iPhone часто відчувають труднощі з видимістю екрану свого телефону, коли він потрапляє під сильне сонячне світло на відкритій місцевості. Щоб вирішити цю проблему, більшість людей намагаються злегка прикрити свій телефон, щоб отримати доступ до додатків, перевірити сповіщення та інші дії. Але чому так відбувається?

Ця незручність зачіпає мобільні телефони всіх брендів, але деякі моделі страждають від неї більше, ніж інші. Пристрої початкового та середнього рівня, як правило, мають низький рівень освітленості, на відміну від смартфонів високого або преміум-класу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екрани мобільних пристроїв містять поляризаційні фільтри, які іноді бувають неправильно орієнтовані. За певної орієнтації візуальна частина екрану може вимикатися, залишаючи чорну поверхню, оскільки все світло відфільтровується.

Тому важливо розуміти, що яскравість мобільного телефону є важливим фактором для того, щоб ви могли бачити його в дуже яскравих місцях. Якщо вам важко бачити екран телефону, спробуйте злегка прикрити його або покласти в тінь, щоб покращити видимість.

Як відрегулювати яскравість екрану iPhone або Android, щоб уникнути потемніння екрану на сонці?

Якщо ви перебуваєте на пляжі, в басейні або в будь-якому іншому місці на відкритому повітрі, рекомендується вимкнути автоматичну яскравість вашого телефону і вручну збільшити її до максимуму. Хоча це не вирішить проблему на 100%, це допоможе вам побачити те, що на екрані. Однак важливо пам’ятати, що ця дія (збільшення яскравості) швидше розряджає акумулятор вашого пристрою.

Інший спосіб вирішити цю проблему – встановити на смартфон антиблікове захисне скло. Наразі багато брендів пропонують такі продукти, які не лише запобігатимуть потемнінню екрану на сонці, але й захистять його від ударів, падінь та подряпин, від яких може постраждати ваша техніка.

Як побачити екран смартфона на сонячному світлі?

Смартфони вже давно мають автоматичне налаштування, яке регулює яскравість відповідно до кількості навколишнього світла. Однак існують інші, більш ефективні альтернативи для покращення читабельності екрану вашого телефону під прямими сонячними променями. Дізнайтеся більше про них нижче.

Перша альтернатива яскравості: інвертування кольорів

Цей параметр спочатку призначений для користувачів, яким важко бачити екран телефону або заблокувати його, але він також корисний для покращення читабельності екрану під прямими сонячними променями.

На Android та iOS це можливо зробити. В операційній системі Google перейдіть до “Доступності” в налаштуваннях, знайдіть опцію “Зір” і ви побачите поле під назвою “Негативні кольори”. Якщо ви поставите галочку, то побачите, як кольори зміняться на протилежні, а контрастність покращиться. Це чудовий варіант для покращення читабельності екрану.

На iPhone це схоже, але результат можна набагато краще налаштувати. Зайдіть у “Параметри”, потім у “Доступність”, і в першому розділі “Дисплей та розмір тексту” виберіть “Розмір екрану і тексту”. Тут ви знайдете багато різних опцій. Нас цікавлять “Збільшити контрастність”, щоб покращити розрізнення між фоном і кольорами, та “Розумна інверсія”.

Перша з них інвертує всі кольори, крім зображень, відео та деяких програм з нічним режимом, тоді як друга застосовує налаштування без розбору. Коли ви активуєте цю функцію, ви помітите, що кольори повністю інвертовані (тло і текст).

Другий варіант: збільшити розмір шрифту

Існує можливість збільшити розмір шрифту, який використовується на вашому мобільному телефоні. І хоча ви можете подумати, що це тільки для людей похилого віку, це також може бути дуже корисно при сонячному світлі.

В iOS перейдіть до розділу “Доступність”, торкніться “Дисплей та розмір тексту”, а потім “Жирний шрифт”. Після цього ви можете налаштувати розмір шрифту. Чим він більший, тим легше буде читати текст, особливо в новинах або веб-статтях.

Крім того, активувавши опцію “Масштаб”, ви можете збільшити весь екран. Таким чином, у вас є кілька варіантів, щоб полегшити читання на телефоні навіть під прямими сонячними променями.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.