Чи правда, що смартфон із дисплеєм 120 Гц працює швидше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі користувачі переконані, що потрібно купувати смартфони лише з дисплеєм 120 Гц, бо він робить зображення плавним. Але водночас юзери вважають, що ця характеристика впливає ще й на продуктивність пристрою. Чи так це насправді?

Частотою оновлення називають швидкість, з якою на екрані змінюється картинка. Анімація стає більш плавною – це особливо помітно під час перегляду стрічки новин і у відеоіграх. При цьому інтерфейс гаджета може бути плавним, навіть якщо його частота оновлення не доходить до 120 Гц. Багато що залежить від виробника.

Екран на 120 Гц витрачає більше енергії, тому бренди розробили адаптивну частоту оновлення дисплея. Вона активує максимальні значення, коли це необхідно, наприклад, під час перегляду серіалу. А якщо на дисплеї відображається статичне зображення, то екран знижує частоту оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нині дисплеї на 120 Гц є навіть у бюджетних смартфонах, які працюють на базі недорогих процесорів Snapdragon і MediaTek. І може здатися, що такі гаджети дійсно працюють швидко.

Але це ще не говорить про те, що дисплей на 120 Гц прискорює роботу смартфона, оснащеного не найпотужнішою начинкою. Річ у тім, що дисплей не розганяє процесор і ніяк не впливає на продуктивність. Він тільки робить зображення плавним.

Таким чином, якщо частота оновлення вашого смартфона становить 120 Гц, то це не означає, що він буде швидше відкривати додатки. Вони лише стануть більш плавно відображатися на дисплеї. Це буде помітно тільки після покупки пристрою, поки ви не звикнете до його роботи. При цьому варто розуміти, якщо в браузері відкрити десятки вкладок, то рано чи пізно застосунок все одно почне підвисати. І екран на 120 Гц буде безсилий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.