Для чого потрібно скидати до заводських налаштувань смартфон на Android і як це зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-якому мобільному пристрої на Android (і не тільки) є можливість скидання до заводських налаштувань. Після цієї процедури ви отримуєте чистий смартфон – програмно він буде такий, ніби ви його щойно купили. І неважливо, що минуло, припустімо, кілька років після купівлі.

Давайте розберемося детальніше, для чого це потрібно, а найголовніше – як це зробити. Якщо ви новий читач, то буду радий підписці на мій блог.

Скидання пристрою до заводських налаштувань роблять у кількох ситуаціях:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Смартфон став глючити і зависати. Якщо причина несправності програмна, то жорстке скидання допоможе усунути проблеми. Якщо раптом щось трапилося із залізом, наприклад, сталася деградація пам’яті, то маніпуляція нічим не допоможе, а може і зовсім вивести гаджет з ладу. Перед скиданням проблемного смартфона, якщо він хоч якось працює, краще протестувати його за допомогою додатків (підбирайте їх за моделлю пристрою);
  • Вам потрібно позбутися оновлень операційної системи та надбудов. Такий “фінт” можна виконати для морально застарілих пристроїв. Сенс у тому, що після скидання ви отримаєте чистий смартфон, і якщо відключити оновлення, які навантажували систему, то може вийти цілком собі спритний апарат. Іноді подібне допомагає.
  • Вам потрібно повністю очистити ваш пристрій, наприклад, перед продажем;
  • Пристрій заражений вірусами, які складно прибрати стандартними способами.

Як зробити жорстке скидання смартфона?

Для цього потрібно зайти в налаштування, потім у розділ “Система” (“Додатково”) і перейти в “Скидання налаштувань”.

На вибір дається 3 види скидання налаштувань:

  • Скидання налаштувань Wi-Fi, мобільного інтернету і Bluetooth можна зробити, якщо є проблеми з бездротовим підключенням;
  • Скидання налаштувань застосунків варто проводити в тому разі, якщо ви відчуваєте проблеми із софтом;
  • Повне скидання налаштувань робиться, якщо потрібно скинути пристрій до заводських параметрів.

Варто розуміти, що повне скидання видалить всі дані на вашому пристрої. Перед тим, як робити цю процедуру, потрібно зберегти всі файли в хмару або на інший гаджет.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.