Топ-6 способів запускати швидкі команди на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту своєї появи в iOS застосунок “Команди” знайшов багато шанувальників. Невеликі скрипти, написані для нього, істотно розширюють можливості пристрою і дають змогу прискорити взаємодію з ним.

Коли команда вже створена, потрібно знайти спосіб максимально швидко і зручно її запускати. Ось які варіанти пропонує iOS:

  • Ярлик на головному екрані. Будь-яку команду можна додати на домашній екран у вигляді ярлика, і запускати її як будь-який інший застосунок. Відкрийте редагування команди і натисніть “Додати на екран Додому”.
  • Віджет. Команди можна додавати у віджети на хоумскрін – по одному або групою. Для цього утримуйте палець на екрані, натисніть “плюс”, знайдіть у списку “Команди” і перетягніть банер у потрібне місце робочого столу.
  • Меню “Поділитися”. Під час створення команди увімкніть параметр “Відображати в меню Поділитися”. У такому разі ви зможете швидко запускати потрібну дію, натиснувши цю кнопку у файлі або тексті.
  • Spotlight. Загальний пошук iOS теж дозволяє швидко знайти створену раніше команду. Зробіть вертикальний свайп по домашньому екрану і введіть у пошук назву команди.
  • Постукування. Можна “повісити” швидку команду на подвійний або потрійний тап по задній кришці. Відкрийте “Параметри” → “Доступність” → “Торкання” → “Торкання задньої кришки” і в блоці “Команди” поставте галочку на потрібну команду.
  • Siri. Голосовий помічник теж уміє запускати швидкі команди, якщо його про це попросити. За увімкненої функції “Слухати Привіт Siri” вам навіть не доведеться брати пристрій у руки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.