Які аксесуари повинні бути у користувача ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Час, коли стаціонарний комп’ютер був у кожній сучасній родині, залишився в далекому минулому. Нещодавно дивився статистику свого сайту – зі звичайного комп’ютера відвідують лише 20%, решта через мобільні пристрої. Скільки в цих 20% користувачів стаціонарних ПК, зрозуміти складно, але явно дуже мало. Адже в моді компактні ноутбуки – необов’язково мати громіздкий комп’ютер, сучасні лептопи можуть бути дуже навіть потужними.

Поговоримо про те, які аксесуари мають бути у кожного користувача комп’ютера.

Зовнішня клавіатура і миша

Як не крути, тачпадом не завжди зручно користуватися – у дорозі я використовую зовнішню мишку, навіть у пасажирському кріслі літака. Сучасна бездротова компактна миша не займатиме багато місця, а зручностей від неї багато.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішня клавіатура потрібна тим, хто частенько любить пити чай або приймати їжу біля ноутбука. Краще підстрахуватися – якщо під клавіатуру лептопа потрапить рідина, то пристрій може вийти з ладу. Частинки їжі можуть також зламати клавіатуру.

Док-станція

Компактний пристрій, який під’єднується через USB-порт ноутбука, може містити кілька портів USB, слоти для карт пам’яті, роз’єм Ethernet, HDMI та багато іншого. Зручно, адже не завжди вбудованих у ноутбук портів достатньо. Кинутий у сумку USB-розгалужувач підстрахує вас у тих ситуаціях, коли потрібно під’єднати багато пристроїв до ноутбука.

Хороша сумка для ноутбука

Потрібна тим, хто використовує переносний комп’ютер поза домом. Хороша сумка повинна забезпечувати пристрою захист від ударів і вологи. Сумка має бути зручною для носіння та мати потрібну кількість кишень під інші аксесуари. Не забудьте також покласти в неї і батарейки для зовнішньої клавіатури та миші.

Підставка під лептоп

Підставки бувають різні – від простих, які змінюють кут нахилу, до охолоджувальних. Підставка з вентиляторами всередині дасть змогу остудити гарячий запал вашого лептопа, якщо він сильно нагрівається під час використання. Активна підставка підключається до пристрою через USB для живлення вентиляторів. Також може містити красиве підсвічування – ідеально для геймерів.

Power Bank

Сучасний ноутбук заряджається через порт USB Type-C. У цьому разі до лептопа можна придбати зовнішній акумулятор, який здатний зарядити ноутбук ще раз. Дуже зручно, якщо потрібна підвищена автономність пристрою. Такий Power Bank займе небагато місця в сумці, а користі від нього на мільйон.

Також не будуть зайвими:

  • Мобільний Wi-Fi-роутер;
  • USB-лампа;
  • Гарнітура або навушники;
  • Зовнішні колонки;
  • Набір засобів для чищення для клавіатури та дисплея.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.