Чи треба повністю розряджати смартфон перед зарядкою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Літієві батареї, якими найбільш часто оснащені смартфони, мають т.зв. ефект пам’яті. Тому одразу після початку користування новим телефоном виробник рекомендує просто повністю зарядити його. Розряджати телефон до повного відключення не варто.

Правила зарядки смартфонів та планшетів:

  1. Користуйтеся обладнанням з комплекту до телефона. Якщо обладнання вийшло з ладу, рекомендують придбати оригінальне або таке, яке повністю відповідатиме вашому пристрою.
  2. Значно продовжити термін роботи батареї можна, якщо стабільно підтримувати 30-70 % рівень її заряду. Підключайте зарядку тоді, коли рівень заряду тримається на рівні +20%. Розряджання до більш низьких показників шкодить вашому смартфону або планшету.
  3. Вимикайте зарядний пристрій тоді, коли телефон повністю зарядився. Не варто підтримувати високий рівень заряду батареї надто довго. На ніч залишати телефон на зарядці теж не треба. У подальшому батарея буде працювати некоректно.

Також спеціалісти радять уникати впливу екстремальних температур на батарею – як великих, так і низьких. Уникайте також перепадів температури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання телефону під час зарядки може спричинити його перегрівання через великі енерговитрати. Тож якщо поставили телефон заряджатися, залиште його в спокої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.