Чи правда, що банківську картку небезпечно носити в чохлі для смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз користуються популярністю чохли для смартфонів зі спеціальними кишеньками для банківських карток. Але чи варто туди взагалі класти картки для сплати покупок?

Чіп у банківській карті – це особливий мікропроцесор, який працює зі спеціальним ПЗ. Цей пристрій містить дані про картку та власника картки. Найпоширенішим стандартом чіпів вважається EMV. Ще в чіпі міститься код, що авторизує транзакції та захищає дані картки.

Існує також NFC-чіп. За допомогою цієї технології можна сплачувати покупки через смартфони, браслети, банківські картки тощо. Щоб розмагнітити пристрій із NFC, магнітне поле має бути дуже сильним. У повсякденному житті подібне просто неможливе. Тим більше, за допомогою смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується магнітів, то вони небезпеки не становлять для карти. У ході одного експерименту вдалося розмагнітити лише магнітну стрічку, сам чіп – ні.

І навіть якщо все-таки станеться так, що чіп у банківській карті розмагнітиться, то це не вплине сильно на її роботу. Ви просто не зможете оплачувати покупки безконтактним способом та знімати у банкоматі готівку. А ось переводити гроші та платити за покупки в інтернет-магазинах та звичайних магазинах ви будете так само, як і раніше. Тільки саму карту доведеться вставляти у термінал. Перевипустити карту можна ще й дуже швидко: знадобиться на це не більше тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.