Коли час міняти SIM-картку і чому не треба зберігати на ній контакти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато людей використовують одну SIM-карту протягом кількох років. Але приходить момент, коли потрібно серйозно задуматися над її заміною. Ось 5 ознак того, що настав час замінити стару SIM-карту на нову. Робиться це просто і безкоштовно.

1. Поганий зв’язок і мобільний інтернет

Перша ознака того, що настав час міняти SIM-карту – проблеми зі зв’язком. Під час розмови телефоном починає погіршуватися сигнал, місцями він повністю зникає, а телефон не може виявити мережу. Також з’являються проблеми з мобільним інтернетом: швидкість з’єднання може знизитися, а замість стабільного підключення до 4G гаджет постійно перемикається між 3G і 2G, тому що через проблеми із сімкою смартфон не може знайти стабільний сигнал.

2. Проблеми з безпекою

Друга ознака того, що настав час міняти SIM-карту, – поява проблем із безпекою. Якщо використовується стара сімка, яка підтримує лише один PIN-код, краще замінити її на сучасніший варіант, який передбачає кілька різних PIN-кодів з різними рівнями доступу. Це дасть змогу захистити SIM від злому та хакерських атак. У разі втрати мобільного пристрою можна буде не переживати, що хтось отримає доступ до контактних даних, які зберігаються на SIM-карті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Невідповідні розміри для нового пристрою

Старі SIM-картки доступні тільки в одному розмірі. Їх не можна вставити в пристрої з роз’ємом microSIM, miniSIM або nanoSIM. Багато хто вирішує цю проблему таким чином: вони просто обрізають стару сімку, тим самим підганяючи її під розміри нового лотка. Але це може стати причиною поломки SIM-карти – можна випадково пошкодити контакти. Тому краще купити нову сімку, яка повністю підходить під розміри нового мобільного пристрою.

4. Відсутність підтримки мереж нового покоління

Іноді буває, що старі SIM-картки не підтримують технологію 4G. Зараз без цього стандарту користуватися інтернетом некомфортно. Річ у тім, що мережі нового покоління дають можливість підключити високошвидкісний мобільний інтернет. Ба більше, на горизонті вже маячить мережа 5G, і краще підготуватися до приходу цього стандарту заздалегідь.

5. Закінчилася пам’ять

Багато користувачів зберігають контакти в пам’яті SIM-карти, що не зовсім правильно. Як правило, обсяг пам’яті в сімці обмежений. На старих SIM можна зберігати тільки номери – без додаткових даних, наприклад, електронної пошти або другого телефону. Якщо на SIM-картці закінчилася пам’ять або вона не підтримує можливість збереження контактів у кількох форматах, це сигнал для того, щоб замінити її на новішу – поліпшену версію. До того ж якщо SIM-карта вийде з ладу (наприклад, трісне або потрапить у воду), то відновити контакти з її пам’яті буде практично неможливо. Є й інша проблема: деякі сучасні гаджети некоректно зчитують інформацію з SIM-карти. Наприклад, якщо вставити стару сімку на новий телефон, у списку контактів відображатимуться тільки номери – без імені та прізвища людини, оскільки телефон не може правильно зчитати ці дані.

Де краще зберігати контакти телефону

Фахівці вважають, що хмарні сервіси – найкраще місце для зберігання контактів.

Найкращий спосіб зберігання контактів – використання хмарних сервісів. Наприклад, у випадку з Android-пристроями всі номери телефону можна зберегти в сервіс contacts.google.com. Для цього необхідно ввімкнути в налаштуваннях смартфона синхронізацію контактів. Навіть якщо телефон або SIM-карта вийдуть з ладу, у користувача завжди буде можливість відновити номери – їх можна буде швидко вивантажити з облікового запису Google.

Також можна зберігати контакти в пам’яті телефону. Об’єм внутрішньої пам’яті сучасних гаджетів дає змогу зберігати тисячі контактів із додатковою інформацією. Крім номера телефону можна зберегти адресу електронної пошти, домашній телефон і фотографію. Важливо не забувати робити резервні копії контактів – налаштувати синхронізацію персональних даних із хмарними сервісами. Річ у тім, що в разі поломки телефону відновити контакти буде дуже важко. А якщо скинути налаштування до заводських, усі номери телефонів буде видалено без можливості відновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.