Названо 5 функцій Android, які ви даремно відключаєте на своєму смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система Android дає користувачам неймовірну свободу дій. Власник смартфона може налаштувати буквально все що завгодно. Через це багато хто з нас бездумно відмовляється від важливих і справді корисних функцій Андроїд, вважаючи, ніби без них пристрій працюватиме довше і швидше. Постараємося розвіяти хибні уявлення щодо налаштувань смартфона, які люди помилково відключають, а смартфон за їхньої відсутності починає працювати тільки гірше.

Навіщо потрібна синхронізація

Частенько люди, які бажають поліпшити автономність смартфона, відключають синхронізацію Андроїд. Варто сказати, що у цього є своя логіка. Адже без постійної синхронізації даних телефон і справді працює трохи довше. Але в чому ж тоді підступ?

Синхронізація даних – це дуже корисна функція, що дає змогу користуватися кількома пристроями в рамках однієї екосистеми. Так, якщо у вашому розпорядженні є два смартфони, за допомогою цієї опції вам не доведеться витрачати час на перекидання файлів з одного Андроїда на інший. Все це відбуватиметься автоматично.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А синхронізація смартфона з комп’ютером значно заощадить час, якщо раніше ви звикли передавати дані з пристрою на пристрій дротом. Нарешті, така банальна річ, як синхронізація контактів Гугл, стає справжнім порятунком у ситуації, якщо ви випадково видалили номер.

Фонові додатки на Андроїді

Ще одна порада, яка дає змогу збільшити час роботи смартфона від одного заряду, – обмеження фонових процесів. Логіка у цієї дії теж є. Якщо заборонити роботу у фоні всім додаткам, автономність справді покращиться. Однак бездумно обмежувати всі процеси поспіль – безглузда затія.

Деякі програми просто не здатні коректно здійснювати свої функції без роботи у фоні. А потім ви ставите запитання, чому не надходять сповіщення. А проблема якраз-таки полягає в обмеженні фонових процесів на телефоні. Ніколи не забороняйте роботу у фоні програмам на кшталт месенджерів і дзвонилок. У крайньому разі вибирайте розумний режим контролю активності, щоб система сама визначала, яким застосункам забороняти фонові процеси, а яким – ні.

Що робити, якщо з’явився значок VoLTE

Відключити VoLTE на Андроїд люди хочуть аж ніяк не через те, що ця функція негативно позначається на швидкодії або автономності пристрою. Просто одного разу багато хто з нас помічає незрозумілий значок VoLTE на телефоні і хоче скоріше його позбутися.

Робити це не потрібно. Чому – ми детально розповідали в тексті про те, що таке VoLTE. Ця функція покращує якість голосу під час розмови телефоном, а значок лише свідчить про її ввімкнення. VoLTE жодним чином не позначається на автономності. Навпаки, у технології Voice over LTE багато плюсів. Наприклад, розмовляючи по телефону без VoLTE, ви не зможете користуватися 4G-інтернетом під час дзвінка. А з активною функцією – будь ласка.

Автояскравість на телефоні

Наші смартфони оснащені величезною кількістю датчиків, один з яких – датчик освітлення. Як правило, він використовується для автоматичного регулювання яскравості екрана. Але от невдача: багато людей звикли налаштовувати цей параметр вручну, через що бездумно відключають автояскравість.

Причина такого рішення – некоректна робота функції. Але для усунення неполадок достатньо виконати калібрування, чий алгоритм було викладено в нашому матеріалі про автояскравість на Андроїд.

Правильна робота цієї функції поліпшить автономність смартфона, продовжить термін служби його екрану, а також збереже ваше здоров’я. Адже часом ми залишаємо все як є, не знижуючи яскравість ввечері, через що не тільки відбувається подразнення слизової оболонки очей, а й з’являється нервове перезбудження.

Чому телефон переходить у сплячий режим

Власники Андроїд-пристроїв часто скаржаться, що в них гасне екран телефона. Це не якийсь глюк, а робота ще однієї функції, від якої багато хто з вас часто відмовляється, – сплячий режим або автоблокування екрана. Часом опція дійсно дратує, оскільки за замовчуванням дисплей вимикається лише через 15 секунд бездіяльності. Але повністю відмовлятися від сплячого режиму Андроїд все одно не варто.

Чому? На це запитання дано дохідливу відповідь у тексті, де я розповідав, як на смартфоні Redmi Note 10 Pro вигорів екран. Його власник одного разу відключив сплячий режим, а сам далеко не завжди натискав кнопку блокування. Екран продовжував працювати, унаслідок чого телефон не тільки почав швидше розряджатися, а й усього за пару років експлуатації на його AMOLED-матриці з’явилося залишкове зображення.

Тому в жодному разі не відмовляйтеся від автоматичного блокування екрана. Встановіть тайм-аут не на 15 секунд, а на 1 хвилину. Тоді вам вдасться мінімізувати помилкові вимкнення дисплея, а час роботи пристрою і збереження матриці не постраждають. Про те, як налаштувати сплячий режим, ви дізнаєтеся в окремому матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.