Чи портібно знімати чохол під час заряджання смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про те, як правильно потрібно заряджати смартфон написано і розказано багато, але різні суперечки постійно виникають серед користувачів. Хтось не довіряє швидкій зарядці, хтось заряджає до 90%, а хтось заряджає смартфон у “режимі літака”. У всіх різні прийоми та хитрощі. Комусь це допомагає, комусь ні, а хтось у це вірить.

У будь-якому разі батарея смартфона це розхідник, ресурси закінчуються і відносно швидко. Але за певних умов експлуатації акумулятор може пропрацювати довше, але повернемося до теми статті.

Сьогодні сучасні смартфони укомплектовані ємнісними батареями. Під час заряджання смартфон може сильно нагріватися, тим більше під час використання швидкої зарядки. З цієї причини категорично не можна грати в ігри або відкривати якісь “ненажерливі” додатки на смартфоні під час підзарядки. Перегрів негативно впливає на батарею смартфона, та й на сам пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плюс під час використання смартфона, підключеного до зарядного пристрою, можна пошкодити кабель або гніздо підключення ЗП. З банального “не чіпати смартфон на зарядці” – можна отримати похід у ремонтну майстерню.

А що чохол? А його експерти радять знімати перед кожним сеансом зарядки, оскільки він сприяє додатковому нагріванню. Що сприяє перегріву батареї і самого пристрою під час заряджання. Відповідно термін життя акумулятора скорочується ще швидше.

Ось тільки ніхто не знімає ці чохли. Банально забувають, хтось не знає про це, а хтось сумнівається в ефективності цієї дії. Та й незручно знімати щоразу цей чохол. А хтось під ним банківську картку зберігає під чохлом. З’являється ризик десь залишити або загубити цю картку. Та й чохол з таким самим успіхом може загубитися. Наприклад, якщо заряджати ви будите поза домом.

Насправді експерти мають рацію і чохол краще знімати, якщо ви хочете отримати ще один додатковий спосіб продовження життя акумулятора смартфона. Що менше нагрівається акумулятор, то краще. Перегрів акумулятора тільки шкодить. Виходить, що знімаючи чохол, ми знімаємо куртку або светр з нашого смартфона.

А як ви думаєте – чи є користь від цих перевдягань? Чи знімаєте чохол під час підзарядки смартфона? Пишіть у коментарях. Я от не користуюся цією порадою експертів, бо не намагаюся берегти акумулятор свого смартфона. Користуюся і заряджаю телефон без всяких Про це я вже не раз писав на каналі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.