Як видалити акаунт у Telegram

Акаунти в популярному додатку Telegram прив’язані до номера телефону. І зміна номера – одна з вагомих причин видалити свій старий акаунт, якщо ви не хочете переносити його на новий телефон. І це далеко не єдиний варіант, навіщо вам може знадобитися видалення. Як видалити акаунт у “Телеграмі”, і які ще цікаві функції вам знадобляться, читайте в нашій статті.

Як вийти з акаунта

Не поспішайте видаляти обліковий запис у Телеграмі, можливо, вам достатньо просто вийти з нього. Така можливість чудово підійде на випадок, якщо ви заходили в профіль з різних пристроїв, а тепер хочете з нього вийти. Щоб це зробити, необхідно:

  • Відкрити додаток.
  • Натиснути на три смужки у верхній частині екрана.
  • Вибрати розділ “Налаштування”.
  • Натиснути “змінити” в правому верхньому кутку.
  • Вибрати “Вихід”.

Секретні листування в момент виходу очистяться автоматично, але збережуться в історії у ваших співрозмовників. Якщо ви хочете повністю видалити історію секретних чатів, зробити це необхідно заздалегідь вручну.

Завершення сесії

Ще один хороший спосіб відв’язати профіль від пристрою – це закриття сесії. Як активувати функцію:

Перейти в налаштування. Звідти в розділ “Конфіденційність” і “Пристрої”.

Вибрати зі списку будь-який із пристроїв із відкритою сесією і натиснути “Завершити сеанс”.

Також ви можете вийти з усіх пристроїв (крім поточного) одночасно. Для цього вам необхідно вибрати кнопку “Завершити всі інші сеанси”.

Повне видалення

Також розробники платформи передбачили повне знищення акаунта. Будьте готові до того, що повернути повідомлення і медіафайли не вийде. Навіть якщо ви створите новий профіль із тим самим номером телефону, історія вже не збережеться.

Провести видалення можна двома способами. Перший із них автоматичний: акаунт видаляється сам, якщо ви не заходите в нього протягом певного часу. За замовчуванням у кожному профілі цей період дорівнює 6 місяцям. Але ви можете встановити інший проміжок. Для цього вам необхідно знайти в налаштуваннях пункт “Конфіденційність” і вибрати розділ, присвячений видаленню акаунта.

А ось провести моментальне видалення облікового запису можна тільки на спеціальній сторінці сервісу. На неї можна перейти з мобільного застосунку або веб-сторінки Telegram. Для цього в налаштуваннях потрібно вибрати пункт “Запитання про Telegram” (знаходиться в самому низу сторінки). У списку питань ви зустрінете “Delete your Telegram account”. Тут за посиланням ви можете перейти на сторінку деактивації профілю, де відкриється покроковий процес видалення.

Якщо ви були власником груп і каналів, після вашого видалення вони залишаться без творця. Але всі права адміністраторів збережуться. Тому ми рекомендуємо заздалегідь подбати про наявність адміністратора у вашій групі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.