Що таке автозапуск додатків на телефоні та як його вимкнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найімовірніше, ви хоч раз бачили, що додаток запитує дозвіл на автозапуск. Але мало хто серед власників Android знає, що саме означає ця функція. У нашій статті ви дізнаєтеся, що таке автозапуск додатків, для чого він потрібен, і як його можна вимкнути.

Автозавантаження: що це

Якщо у вас хоч раз був ПК на Windows, то ви точно знаєте: автозапуск – це активація програми відразу після увімкнення пристрою. На екрані комп’ютера відразу з’являються вікна тих самих запущених програм. Але як бути зі смартфоном? Адже він увімкнений постійно, та й відкрити на ньому можна лише одне вікно з додатком.

Саме через ці дві причини проги з автозапуском зазвичай працюють на гаджетах у фоновому режимі. Ви не побачите завантаження і сам процес увімкнення, але додаток продовжить виконувати свою функцію, навіть якщо ваш екран заблокований.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для цього вам доведеться дати ще один дозвіл – на роботу у фоновому режимі. З ним програма продовжить працювати і в разі вимкнення автозапуску. Тому автозапуск – це скоріше додаткова функція, яка допомагає налаштувати фонові процеси в застосунку.

Коли знадобиться автозавантаження

Ця можливість потрібна насамперед системним файлам і тим програмам, які пов’язані з правильним функціонуванням пристрою. Також її використовують месенджери, адже без фонової роботи вони не зможуть надсилати вам сповіщення. Якщо ви впевнені, що застосунок оптимізує роботу пристрою, а його творець – сумлінний розробник, можете не хвилюватися і не відключати цей дозвіл.

Видалити автозавантаження варто в таких випадках:

  • Його запитує застосунок, у якому воно абсолютно не потрібне (наприклад, маркетплейси або ігри).
  • Ви завантажили програму не з Play Market, а з відкритого доступу або з невідомих джерел.
  • Ви сумніваєтеся в сумлінності розробника.
  • Ваш смартфон почав “гальмувати” через велику кількість фонових процесів.

Як відключити автозапуск додатків

Виконати відключення можна через налаштування телефону. Для цього необхідно:

  • Зайти в пункт “Дозволи” в налаштуваннях додатків.
  • Вибрати функцію “Автозапуск”: перед вами відкриється список додатків з дозволеним автозапуском.
  • За допомогою перемикача вимкнути дозвіл у вибраних програм.

Натиснувши на додаток, ви зможете побачити ще більше налаштувань. Наприклад, деякі програми можуть запускати інші програми. Як правило, ця функція зовсім не потрібна.

Також ви можете відключити автозапуск за допомогою спеціальних інструментів, наприклад, All-In-One Toolbox. Інтерфейс у них зазвичай схожий на налаштування телефону, тому розібратися досить просто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.