Названо оптимальний інтернет для дому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть зараз, коли у кожного є мобільний інтернет у смартфоні, людям досить складно обходитися без домашнього інтернету. Переваг саме такого підключення предостатньо. Перш за все, можна розраховувати на те, що воно буде безлімітним за кількістю трафіку. Крім того, можна отримувати більш високі швидкості порівняно з пропозиціями мобільних операторів і підключати більшу кількість пристроїв. Але з огляду на те, що ринок провайдерів фіксованого інтернету охоплює понад 500 компаній, вибрати з них найкращу пропозицію буде непросто.

Щоб вибір провайдера був більш осмисленим, потрібно постаратися врахувати кілька важливих факторів. Перш за все, слід визначитися, навіщо вам потрібен інтернет. Це дуже важливий момент, який дасть змогу вибудувати ланцюжок подальших дій. Однією з ключових характеристик підключення є швидкість доступу до інтернет-ресурсів. Якщо потрібен інтернет для навчання і перегляду соціальних мереж, цілком допустимо обійтися порівняно бюджетними пропозиціями, де швидкість не перевищує 50 Мб/сек. Ситуація змінюється, якщо йдеться, скажімо, про вивчення іноземної мови, де потрібна регулярна і тривала участь в онлайн-конференціях. Для цього завдання швидкість потрібна, однозначно, вища.

У невеликих населених пунктах кількість провайдерів невелика, але у великих містах, у кожному багатоквартирному будинку можна скористатися пропозиціями кількох компаній. Спочатку потрібно дізнатися, які з них працюють у вашому будинку і вивчити їхні пропозиції. У середньому кожен оператор пропонує 5 тарифних планів. Потрібно уважно вивчити їх, спираючись на наповнення додатковими опціями. Наприклад, деякі компанії дають обладнання в користування, а не в оренду або розстрочку, що дасть змогу отримувати аналогічні послуги дешевше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Залежно від конкретного місця проживання можна розглядати як дротове, так і бездротове підключення. Дротове здійснюється кабелями з мідними жилами або оптичним волокном. Другий варіант кращий, хоча таке підключення буде трохи дорожчим. Деяка переплата повною мірою компенсується більш високими швидкостями і стабільністю роботи.

Бездротовий інтернет актуальний там, де немає дротового. Зазвичай, це віддалені райони або місця, де прокладання кабелю неможливе або нераціональне з економічних причин. Такий варіант передбачає менші швидкості, а якість з’єднання залежить від зовнішніх умов – поточної погоди і зовнішніх перешкод. Іноді може знадобитися не тільки обладнання для прийому-передачі, а й підсилювальні пристрої. Бездротовий інтернет пропонують навіть супутникові компанії, поєднуючи його подачу з подачею телесигналу.

Вибір тарифу може залежати і від кількості пристроїв, що підключаються. Потрібно чітко розуміти, що, чим більше пристроїв буде підключено до домашньої мережі одночасно, тим більша швидкість буде потрібна для того, щоб вони працювали коректно.

Подивіться рейтинги провайдерів і оцініть роботу підтримки

Якщо у вашому будинку присутні кілька операторів, що пропонують свої послуги, варто віддати перевагу найавторитетнішому. Для цього потрібно присвятити трохи часу вивченню рейтингів. Зовсім необов’язково, що вони спотворюють дійсний стан справ. Рейтинги складаються на основі відгуків користувачів, враховують різні нюанси і загалом їм можна довіряти. Якщо тільки рейтингів недостатньо, можна оцінити якість роботи служб технічної підтримки кожного з них.

Зверніть увагу на те, що пишуть користувачі про монтажників різних компаній. Так, дротове підключення передбачає свердління стін, прокладання кабелю у квартирі. Якщо ці роботи виконуються неакуратно, можна отримати розчарування. Зазвичай, користувачі описують найбільш “гострі” ситуації. Нерідко провайдери виправляють ці недоробки і відповідають на повідомлення про інциденти.

Зателефонуйте за номером, вказаним на сайті, і запитайте все, що ви хочете знати про своє майбутнє підключення. Не соромтеся ставити запитання, адже що більше відповідей ви отримаєте, то більшу інформацію для роздумів ви матимете у своєму розпорядженні. Відзначте рівень компетентності співробітників, коректність, вміння відповідати на складні запитання простою людською мовою. Після цього ухвалення рішення буде більшою мірою обґрунтованим.

Зараз, коли є можливість вибору, визначення типу підключення, інтернет-провайдера і тарифного плану стає простішим завданням. Присутні на ринку пропозиції конкурують одна з одною і дають змогу закривати потреби навіть найвимогливіших користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.