Статті

Режим “інкогніто” не гарантує анонімність: як очистити кеш у Chrome

Share

Ось як ви можете очистити кеш DNS, щоб ніхто не міг порушити вашу конфіденційність.

Режим анонімного перегляду Chrome — це популярна функція, яка дозволяє користувачам переглядати Інтернет, не залишаючи жодних слідів своєї діяльності на пристрої. По суті, цей режим створює тимчасовий сеанс веб-перегляду, який видаляє всю історію веб-перегляду, файли cookie та іншу інформацію після закриття Chrome. Це означає, що будь-які відвідані веб-сайти або інформація, введена у форми під час сеансу перегляду, не зберігатимуться на пристрої, забезпечуючи певний рівень конфіденційності для користувачів – ну, начебто.

Режим анонімного перегляду не робить вас повністю анонімними, як думають деякі люди. Хоча Google не збирає жодних даних, поки ви працюєте в режимі анонімного перегляду, інші, як-от ваш інтернет-провайдер (ISP), можуть переглядати все, що ви шукали, без вашої згоди!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді існує ця маловідома штука під назвою DNS-кеш, яка може допомогти технічно підкованій людині з командним терміналом і трохи додатковим часом підглядати за вашою активністю в Інтернеті, якщо вона має фізичний і чистий доступ до апаратного забезпечення вашого пристрою. Кеш DNS — це запис усіх веб-сайтів, які ви відвідали, навіть тих, які відвідали в режимі анонімного перегляду! Він зберігається локально на вашому пристрої та керується вашою операційною системою. Використовуючи термінал на Windows або Mac, хтось може використати команду ipconfig/displaydns, щоб переглянути цей список доменів і або схопити їхні перлини, або використати цю інформацію, щоб вторгнутися у вашу конфіденційність іншим способом.

Не хвилюйтеся, ви можете запобігти цьому. Очевидно, я збираюся відразу вийти і сказати спочатку, що ніхто, жодна людина на цій планеті не повинна залишати свій пристрій розблокованим, незахищеним і без нагляду, тому що, на мій погляд, це просто божевілля.

Далі я збираюся порекомендувати вам використати цей хитрий трюк, щоб знайти та повністю очистити вищезгаданий кеш DNS вручну. Для цього просто введіть chrome://net-internals/#dnsв адресний рядок браузера та натисніть Enter. Потім клацніть DNS ліворуч і виберіть « Очистити кеш хоста ». Це повністю знищить локально збережену копію веб-сайтів, які ви відвідали, які, так, включають анонімні URL-адреси. Крім того, якщо ви користуєтеся ПК з Windows або Mac, ви можете просто відкрити командний рядок cmd самостійно та ввести ipconfig/flushdns , натиснути Enter і бути впевненим, що ваша історія кешу DNS зникла.

Зрештою, так, режим анонімного перегляду Chrome може забезпечити певний рівень конфіденційності під час перегляду веб-сторінок, але ні, він не такий надійний, як хоче вас повірити Google за допомогою свого маркетингу. У нього є обмеження, але я погоджуюся, що неспеціаліст, який дивиться на банери компанії, рекламні ролики та довідкові статті, може ніколи не хвилювати чи потребувати знати про це, попри те, що це важливо для конфіденційності користувача. Дайте мені знати в коментарях, чи знали ви про це, і чи часто ви промиваєте це!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024

    “Google Карти” не впізнати: глобальний редизайн поширюється на смартфони

    Компанія Google розпочала велике тестування нового дизайну свого сервісу Maps. На даному етапі побачити його…

    04.05.2024

    Microsoft поставила на паузу оновлення ШІ Copilot для Windows 11

    Microsoft тимчасово припиняє публічне тестування нових функцій Copilot, свого ШІ -асистента, інтегрованого в Windows 11.…

    04.05.2024

    Чутки: Huawei розробляє свій аналог процесора Apple M2

    У китайській соцмережі Weibo з'явилася публікація з описом ще не анонсованого процесора Kirin для платформи…

    04.05.2024

    Антимонопольна справа Google завершено: пошуковому гіганту загрожують санкції

    Історичний антимонопольний процес у справі Google завершено, і судді Аміт Мехте має вирішити долю домінування…

    04.05.2024