Коли потрібно замінити SIM карту на нову

Close-up Of A Person Inserting A Sim Card Into The Back Of A Mobile Phone
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наш смартфон містить у собі безліч комплектуючих, завдяки яким він виконує свої функції. Деякі з них ми іноді обслуговуємо та міняємо, наприклад батарею. А ось про деякі ми зовсім не згадуємо, це стосується SIM карти, яку ми можемо вставити в пристрій один раз, і забути про неї.

А що якщо я скажу вам, що SIM-карта нарівні з іншими комплектуючими має свій термін роботи, і її теж потрібно замінювати іноді. Давайте розберемося, для чого це потрібно.

SIM-карта відіграє роль, може і не серця, але певного ключа в нашому пристрої. Тільки завдяки цьому ключу ми можемо увійти в мобільну мережу. Сімка хоч має і маленький розмір, але в ній містяться складні мікросхеми, а також внутрішня пам’ять. А як годиться будь-якій мікросхемі, вона має обмежений ресурс роботи, а після цього приходить у непридатність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На практиці, звісно, деякі SIM-картки працюють не один десяток років, проте ніхто точно не знає, коли вона може відмовитися працювати, а раптом це буде найбільш невідповідний випадок?

Виходячи із загальної практики, рекомендується проводити заміну SIM кожні 5-7 років, щоб уникнути несподіваних проблем.

Заміна SIM-карти зараз проводиться практично моментально, проте необхідна особиста присутність і документ, що засвідчує особу. Номер телефону і всі інші дані перенесуться на нову SIM карту.

У яких ситуаціях краще поміняти SIM карту

Якщо ви точно не знаєте, чи потрібно замінювати SIM картку, то вивчіть список наступних ситуацій, коли рекомендується заміна:

  • Постійні втрати сигналу, особливо, якщо раніше такого не було в даній місцевості. Щоб точно зрозуміти, що справа в SIM-карті, а не в пристрої, просто перенесіть карту в інший пристрій і перевірте на ньому, якщо ситуація аналогічна, то міняємо SIM-карту.
  • Часті обривання телефонних розмов і з’єднання з інтернетом.
  • Зміна на 2g або 3g за хорошого 4g сигналу.
  • Якщо ви вже не пам’ятаєте, в якому році отримували вашу SIM карту і якщо вона має старий формат.

Заміна SIM карти безкоштовна, не займає багато часу, тому для профілактики деяких проблем краще її виконати.

Крім того, якщо у вас флагман, деякі оператори зв’язку пропонують встановити eSIM, це аналог SIM-картки, тільки без чіпа, зв’язок надаватиметься без будь-яких карток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.