Що робити, якщо хочеться пограти, а ігрового комп’ютера немає

Сучасні ігри вже мало чим відрізняються від реального життя в плані графіки. Іноді дивишся відео на Ютубі про чергову нову гру і думаєш, що це фільм. Ігри цікавлять людей різного покоління – і це нормально. У процесі гри йдеш у віртуальний світ і перезавантажуєшся. Але не всі можуть пограти – вартість пристойного ігрового ПК починається зараз від 100 тисяч рублів. Що робити? Є кілька способів.

Купити сучасну ігрову приставку

Остання “плейстейшн” або “іксбокс” дадуть змогу геймеру грати кілька років поспіль без будь-яких думок про процесори та параметри відеокарти. На приставці гарантовано підуть усі сучасні ігри в хорошій якості. Грати можна як на звичайному телевізорі, так і на ігровому моніторі, з яким якість буде набагато кращою. Єдиний мінус – ігри доведеться купувати, що може бути складним у наш час. Встановити гру і не платити за неї гроші на ПК набагато простіше, ніж на приставці.

До речі, необов’язково брати останню консоль. Наприклад, моя Play Station 4, яку я купував у 2017 році, відмінно тягне всі сучасні ігри.

Використовувати послугу хмарного геймінгу

Вам потрібен буде найпростіший комп’ютер, який здатний відтворювати відео, швидкісний доступ в інтернет і трохи грошей на абонентську плату. Усі арифметичні дії проходять на віддаленому сервері, а на кінцевий пристрій приходить тільки картинка.

Таким чином, пограти в найсучасніші ігри може кожен користувач навіть на дуже старому комп’ютері. Але безкоштовно такі сервіси свої послуги не надають – це мінус. Зате в більшості випадків вам не потрібно купувати ігри або мучитися зі встановленням і налаштуванням. Усе працює “з коробки”.

Сходити в комп’ютерний клуб

Комп’ютерні клуби знову відроджуються – у кожному районі великого міста можна знайти десяток таких закладів. Прийшов, пограв і пішов – ігрову залежність отримати досить складно. Доведеться платити абонентську плату, як правило, за годину або ніч проведеного часу в клубі. У комп’ютерних клубах практично завжди найсучасніше залізо та ігри. І не тільки залізо – хороша і якісна периферія (клавіатура, миша, кермо, педалі) також впливають на ігровий процес.

Комп’ютерний клуб – гарний спосіб відволіктися від реального світу і не бути прив’язаним до свого комп’ютера чи приставки. Плюс – реальне спілкування з іншими геймерами.

Купити топовий смартфон

Замість комп’ютера або приставки можна купити топовий смартфон. Для таких девайсів є десятки тисяч ігор, зокрема й тих, які були портовані з комп’ютера або консолі. Так, це незвично, але практика показує, що звикаєш швидко. Плюсом до ігор ви отримаєте відмінну камеру і високу продуктивність!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.