Чи правда, що бездротова зарядка шкодить батареї смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз деякі смартфони підтримують функцію бездротової зарядки. Але чи є сенс взагалі купувати подібну зарядку?

Бездротова зарядка працює завдяки принципу індукції. У даній технології електромагнітні поля використовуються для передачі енергії від зарядки до смартфона. Для підтримки бездротової зарядки пристрій має бути сумісний з технологією Qi.

Однак проблема в тому, що потужна бездротова зарядка може нашкодити акумулятору смартфона, якщо вона працюватиме без обмежень. А ось нешкідливий у плані потужності пристрій не зможе в будь-якому разі зрівнятися за швидкістю зарядки з дротовими аналогами. Припустимо, якщо ви хочете зарядити iPhone 12, то від фірмового блоку живлення в 5 Вт заряджатися він буде 3 години, а від бездротової зарядки MagSafe потужністю в 20 Вт – 2 години 45 хвилин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Небезпека технології, яка використовується під час роботи бездротової зарядки, полягає в тому, що багато енергії витрачається на нагрівання. А заряджати смартфони і користуватися ними можна тільки за температури від +10 до +35 градусів Цельсія. Інакше батарея почне швидко зношуватися.

Виробники бездротових зарядок намагаються боротися з проблемою перегріву. Багато хто це робить за допомогою підбору оптимальної потужності зарядки. Але, наприклад, Xiaomi для цього застосувала одразу чотири інструменти: поділ батареї, кілька котушок у заряднику, система активного охолодження, термоплівка і радіатори.

Щоб не пошкодити акумулятор смартфона, потрібно правильно користуватися бездротовою зарядкою. Для цього необхідно стежити за температурою під час заряджання і перед підключенням до зарядки (не можна ставити заряджатися надто гарячий або надто холодний телефон), використовувати якісні пристрої, відцентрувати смартфон, брати блок живлення із запасом потужності, не користуватися товстими чохлами під час заряджання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.