ТОП-5 телевізорів до 60 дюймів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телевізор – один з обов’язкових домашніх атрибутів, оскільки за переглядом фільмів і програм збирається вся родина. Тому до його вибору зазвичай підходять дуже уважно. Важливим критерієм є розмір екрана. У цій статті ми розглянемо телевізори з діагоналлю до 60”. Розбираємо найкращі моделі 2021-2022 років з різних цінових сегментів.

Раніше моделі на 50-55 дюймів рекомендувалося ставити за 2,2 м від умовного дивана. Сучасні екрани мають надвисоку роздільну здатність, тому відстань від очей до ТБ можна зменшувати – достатньо 1 м, якщо у вас ТБ з роздільною здатністю Ultra HD (3840×2160 пікселів, він же 4K).

Такі телевізори оптимальні для середніх кімнат. При віддаленні ви охоплюєте поглядом всю картинку, а наближаючись, не бачите зернистості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Philips 50PUS7956/60 50″ 4K LED

2021 рік випуску

Телевізор 4K початкової серії на платформі Android. Від конкуруючих моделей Hisense, Xiaomi цю відрізняє насамперед фонове підсвічування Ambilight.

Ambilight

Світлодіоди по краях ТВ підсвічують стіну, змінюючи яскравість і відтінок залежно від картинки на екрані. У поєднанні з безрамковим корпусом створюється ефект, ніби межі кадру розширені. Поліпшується просторове сприйняття зображення.

Екран і технології

У моделі встановлена VA-матриця і заднє підсвічування екрану Direct LED, рівномірне по всій площі.

Процесор з 4 ядрами Pixel Precise Ultra HD не топовий, але забезпечує гідну якість картинки. Зображення не розмите. Кольори чисті, немає червоних облич, кислотних відтінків. Порадують промальовування в тінях, велика глибина різкості, відсутність засвічень.

Масштабування контенту з роздільної здатності SD в 4К проходить м’яко, без шумів на кінцевому кадрі.

Техніка підтримує формати відео HDR, HDR 10, HDR 10+, Dolby Vision. Можна дивитися старі та нові ролики.

Панель комутації

Тут 4 порти HDMI і 2 USB, що більше, ніж у аналогів. Вийде підключити одночасно проектор, плеєр-bluray, ігрову консоль, монітор.

Є і стандартний аудіовихід 3,5 мм для саундбара. Хоча в ТВ використовується технологія об’ємного звучання Dolby Atmos і Dolby Bass, двох штатних динаміків по 10 Вт не вистачає для розкриття потенціалу. Для звичайного перегляду достатньо.

Операційка Android TV 10

Платформа зі знайомим інтерфейсом потоваришує з різномастими додатками. Крім встановлених Netflix, YouTube, можна інсталювати VPN-сервіс і отримати доступ майже до будь-якого контенту.

LG OLED55C2RLA 55″ 4K

2022 рік випуску

Флагманська модель LG з потужним процесором і передовими технологіями оптимізації. Працює на закритій платформі WebOS.

OLED-панель Evo

У лінійці телевізорів С2 яскравість на 20% вища, ніж у попередників С1. За OLED-панеллю розміщений металевий тепловідвідний шар, що дало змогу досягти пікової яскравості 810 ніт. Панорами у фільмах виглядають контрастно, добре помітні тіньові деталі.

Підсилюють ефект пікселі, кожен з яких світиться окремо. Навколо білих об’єктів не виникає ореолу, а чорний максимально насичений. При денному освітленні помітні найдрібніші текстури.

Інтелектуальний процесор

Чипсет на α9 Gen5, процесорі останнього покоління, щомиті працює над якістю картинки.

  • Сцена ділиться на 5 000 блоків, і для них індивідуально налаштовується відтінок і контрастність. Поліпшуються контури, промальовування фону, облич.
  • Технологія True Color Accuracy Pro дає в 7,3 раза більше кольорів, ніж інші телевізори LG. Тони глибокі та природні.
  • Частота оновлення екрана 120 Гц робить різкі рухи плавними.
    Алгоритм AI Picture Pro пригнічує шуми, зменшуючи зернистість і кількість смуг.

Процесор також оптимізує звучання, перетворюючи 2 канали на 7 віртуальних (Dolby Atmos). Рідна аудіосистема на 40 Вт, із сабвуфером, видає густий звук, якого так не вистачає під час перегляду бойовиків.

Samsung UE50AU7100UXCE 50″

2021 рік випуску

ТВ з помірною яскравістю до 300 ніт і приємною передачею кольору. Модель працює під управлінням процесора середнього рівня Сrystal 4K, на платформі Tizen 7. Звичайно, він не оптимізує відеопотік так само віртуозно, як α9 Gen5. Але сумарно тут 10 покращувальних технологій. Серед них:

  • PurColor і FRC. Отримуючи контент з низькою роздільною здатністю, процесор добудовує і зафарбовує пікселі в різні відтінки. Восьмибітна палітра розширюється, око бачить м’які градієнти і багаті тони.
  • Motion Xcelerator. Зменшує тремтіння під час швидкої зміни кадрів. Залишкове зображення ледь помітне.

Два динаміки по 10 Вт можуть працювати синхронно з саундбаром, посилюючи гучність.

LG 55NANO769QA 55″

2022 рік випуску

Екран Nanocell – конкурент OLED від Samsung. Для чистоти тонів придумано хитрість. Частинки розміром 1 нм поглинають світлові хвилі, які забруднювали б необхідний колір. Виходить, наприклад, гармонійний червоний, без перекосу в помаранчевий.

При перегляді під кутом до 178° картинка залишається соковитою.

Для моделі обрано процесор α5 4-го покоління, попередник Альфи 9. Передбачено алгоритми для поліпшення контрастності, насиченості, придушення відеошуму, технології кінематографічного звуку, підтримка HDR10 Pro.

Серед інших можливостей:

  • підключення USB-камери;
  • режим режисера Filmmaker;
  • прискорення відгуку в іграх – ALLM, VRR;
  • мовне введення тексту;
  • управління системою розумного будинку через ТВ-пульт.

Модель здатна задовольнити підвищені запити відеофілів.

Samsung Neo QLED QE55QN700BUXRU 55″ 8K

2022 рік випуску

Ще не зустрічали 55-дюймових ТВ з роздільною здатністю 7680×4320 PPI. Ця модель одна з небагатьох на ринку з такими параметрами. На кадр припадає 33 млн пікселів, око не розрізняє їх на близькій відстані.

Серед унікальних рішень – ультра точне локальне затемнення Quantum Matrix. Samsung виготовив діоди в 40 разів менші за звичайні, наближені до розміру порошинки. Це дає змогу змінювати яскравість на ділянках кадру у величезному діапазоні – 4 096 рівнів. Пікові значення сягають 4 000 ніт. Ви побачите найменшу деталь, і байдуже, яка сцена у фільмі: швидкісна гонитва в темряві чи снігова пустеля. Завдяки антивідблисковому шару екран відбиває промені світла незалежно від кута падіння.

Під стать зображенню і звук. Система формату 4.2 на 60 Вт із сабвуфером і оптимізаційними алгоритмами видає огортаючі, проникаючі низи. Тільки уявіть, що буде, якщо штатну акустику синхронізувати із зовнішньою в різних кутах кімнати – це Samsung теж уміє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.