Що робити, якщо забув модель смартфона, а дуже треба

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви хочете продати гаджет, підібрати до нього якийсь аксесуар або просто дізнатися більше про характеристики, потрібно знати модель пристрою. Забути цю інформацію нескладно, а на корпусі її часто немає. Як же бути? Ділимося лайфхаками.

Як дізнатися модель працюючого Android-смартфона

Відкрийте налаштування смартфона. У списку розділів має бути пункт “Система” або “Про телефон” – відкрийте його. Усередині ви знайдете пункт “Ім’я пристрою” або “Назва моделі”.

Як дізнатися модель працюючого iPhone

Зайдіть у параметри. Виберіть пункт “Загальні” і натисніть на “Про цей пристрій”. Тут ви знайдете назву моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як дізнатися модель несправного Android-смартфона або iPhone – коли гаджет не вмикається

Давайте виходити з того, що у вас немає коробки від гаджета, гарантійного талона або чека. Але якщо що, насамперед подивіться там.

Переверніть смартфон. На задній панелі, найімовірніше, зазначено технічне позначення (номер) моделі, яке, як правило, складається з латинських букв і цифр. Скажімо, для Samsung Galaxy A51, скріншот з якого можна побачити вище, це SM-A51 5F/DSM.

Іноді номер моделі не містить навіть натяку на звичайну назву смартфона – погляньте, наприклад, на скріншот з iPhone з нашого тексту. У цьому випадку введіть номер моделі в будь-якому інтернет-пошуку – звичайна назва гаджета відразу знайдеться.

Немає номера моделі або він стерся? Пошукайте коробку від смартфона, якщо вона у вас була, гарантійний талон або чек.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.