Чого немає в iPhone, але є в Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android чи iPhone? Це таке ж спірне питання, як Intel або Amd, BMW або Mercedes. Ми не будемо тут розводити холівар на цю тему – мова піде про інше. А конкретно про те, чого немає в iPhone, але є в будь-якому смартфоні під управлінням Android.

Отже, погнали!

3.5 мм роз’єм для навушників

В iPhone його давно немає – дротові навушники потрібно використовувати тільки ті, які мають порт Lightning. Цього року iPhone буде випускатися з портом USB Type-C, і поки незрозуміло, чи працюватимуть навушники сторонніх виробників з таким роз’ємом. Відсутність роз’єму для навушників унеможливлює підключення смартфона, наприклад, до звичайних колонок без Bluetooth. Зараз, до речі, пішла мода на Android-смартфони без 3.5 мм роз’єму. Але завжди виручить недорогий перехідник.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Немає відкритого протоколу NFC для оплати

Оплатити за допомогою NFC (просто притуливши смартфон до терміналу) на iPhone можна тільки за допомогою “рідного” застосунку від Apple. Жодні сторонні додатки для iPhone не працюватимуть з NFC. У Android все простіше – існують десятки додатків, до яких можна прив’язати свою банківську карту. І вони працюють.

Немає двох і більше сім-карт

В iPhone є можливість встановлення тільки однієї фізичної “сімки”. У Android-девайса в більшості слот для 2-х сімок. Але зараз у моду входить eSIM – за допомогою віртуальної сім-карти можна додати на смартфон кілька номерів. Китайські версії iPhone, до речі, мають слот на 2 сім-картки, але на таких апаратах не працює eSIM.

Немає можливості додати карту пам’яті

В iPhone ніколи не було слота під карту пам’яті. Мається на увазі, що буде використовуватися хмарний сервіс від Apple, щоб зберігати дані. Це зручно тільки тим, у кого є безлімітний і швидкісний доступ в інтернет.

Можливість кастомізації в iPhone мінімальна

А ось смартфон на операційній системі Android можна налаштувати під себе буквально як завгодно – за допомогою різних лаунчерів, віджетів, оболонок. ПЗ для кастомізації у Android більш ніж достатньо. В iPhone ж дотримуються загального впізнаваного стандарту.

На iPhone неможливо поставити додаток з іншого джерела

Мається на увазі, що власник яблучного гаджета повинен встановлювати додатки тільки через офіційний магазин. Можливість встановлення сторонніх додатків за замовчуванням відключена. Так, за допомогою “танців і бубна” можна поставити і сторонній софт, але невідомо, наскільки якісно і довго він працюватиме. Сюди ж додамо і закритість файлової системи, порівняно з Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.