Фахівці вказали на основні помилки користувачів WhatsApp

Українці через незнання нехтують корисними функціями одного з найпопулярніших месенджерів – WhatsApp. Це підвищує ризик стати жертвою кіберзлочинців, та й просто погіршує життя.

Експерт нагадав, що за останні роки в додатку з’явилося безліч корисних функцій, що перетворюють WhatsApp на повноцінну комунікаційну платформу. Серед них – двофакторна аутентифікація і доступ за біометричними даними, простіше кажучи, за допомогою Face-ID або Touch-ID.

“У разі втрати телефону або компрометації сім-карти це закриє доступ до вашого листування. Ці функції з легкістю активуються в налаштуваннях програми”, – заявив експерт.

IT-фахівець також підкреслив, що пересилати коди доступу невідомим особам і вбивати їх на підозрілих сайтах не можна. Йдеться про перевірочні коди, які WhatsApp* надсилає у вигляді повідомлень під час спроби під’єднати застосунок на новому пристрої. Шахраї за допомогою соціальної інженерії намагаються перехопити цю інформацію.

Час від часу всі ми хочемо, щоб розмова залишалася конфіденційною. Для цих цілей у месенджері були створені чати, що самоудаляються. Це дуже корисне нововведення. Якщо забути ввімкнути цю опцію, то через деякий час видалити листування буде вже не можна. Має сенс відразу виставити налаштування видалення на 90 днів.

Зберегти особистий простір можна завдяки функції блокування запрошень у групові чати. З її допомогою можна уникнути настирливих розсилок від невідомих користувачів WhatsApp.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.