Вибух акумулятора в смартфоні та ноутбуці – чому таке може статися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі раз у раз спливають новини про те, як той чи інший пристрій вибухнув. Причиною може бути несправність самого пристрою, перебої в мережі живлення або ігнорування користувачем правил експлуатації. Так що ж може стати причиною вибуху смартфона або ноутбука?

Несправність

Виробники вчаться на минулих помилках і з кожною новою версією свого пристрою вносять поліпшення, роблячи гаджети все більш досконалими. Не обходять стороною і батареї. Вони вбудовані, довго тримають заряд і не псуються від незначного перепаду напруги. По суті, пристрій надійний. Є одне “але”.

Багато хто користується пристроями, навіть коли вони явно пошкоджені. А хто жодного разу не заряджав смартфон несправним блоком або коли шнур на 50% замотаний ізоляційною стрічкою? На розбитий екран, тріснутий корпус, роздуту батарею та інші поломки деякі користувачі теж не звертають належної уваги.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, якщо батарея роздулася, а ви під час використання трохи придавите смартфон, то він запросто може задимитися, загорітися або вибухнути. Помітили, що корпус деформований, особливо з боку батареї – краще не ризикуйте.

“Оригінал”

Наступна причина, яка може призвести до загоряння – це наслідки ремонту. Припустимо, ви міняєте батарею. Вам запропонували оригінальну подорожче і неоригінальну та дешевшу. Скільки б не хвалили якість і надійність дешевого варіанта, він не зможе замінити ту, яку пропонує виробник смартфона. Ба більше, ринок контрафактної продукції як російська рулетка. Неможливо знати заздалегідь, наскільки якісна деталь стоятиме у вашому смартфоні після ремонту, якщо вона неоригінальна.

Висновок простий – обирайте тільки оригінальні запчастини та перевірені сервісні центри. Інакше сценарій може бути таким: неякісний ремонт – вибух/займання – травма тощо.

Якщо говорити про вибух батареї, то це може статися в разі, якщо акумулятор несправний і перебуває під навантаженням, наприклад, на зарядці. Звідси простий висновок: поламалося – лагодити, не залишати підключеним до зарядки без нагляду. Від смартфона великих проблем може і не бути, а ось батарея ноутбука, що загорілася, може значно змінити ваш інтер’єр.

Отже, явні ознаки несправності, які можуть призвести до проблем:

  • корпус деформований, батарея роздута;
  • під час заряджання або використання батарея або пристрій нагріваються сильніше, ніж зазвичай;
  • батарея не заряджається, або все відбувається не так, як зазвичай;

Тепер оглядаємо зарядний пристрій:

  • дріт перебитий, пошкоджено обплетення;
  • блок гріється, “гуде” або видає якісь інші звуки;
  • підключення до смартфона, до блоку або розетки неміцне.

Таких проблем може бути багато. Якщо ви бачите, що з пристроєм щось не так, не ігноруйте проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.