Як не потрібно рятувати телефон, що впав у воду: 3 основні помилки

Поширені хибні думки можуть призвести не тільки до серйозного пошкодження пристрою, а й прискорити незапланований апгрейд.

Відомо, що смартфони не дружать з водою, але іноді неприємності все ж трапляються, і мобільні пристрої можуть постраждати від впливу вологи. Багато хто, думаючи, що все обійдеться, одразу намагається його ввімкнути, інші – поміщають у банку з крупою. Хтось і зовсім намагається просушити смартфон за допомогою фена.

Однак ці дії помилкові – вони можуть призвести не тільки до серйозного пошкодження пристрою, а й прискорити незапланований апгрейд.

Телефон упав у воду: що категорично не можна робити

Вмикати його. Якщо увімкнути смартфон у вологому стані, то є великий ризик спричинити коротке замикання та перегрів, що може призвести до ще серйознішого пошкодження пристрою.

Сушити феном, дути всередину або трясти. Фен може пошкодити чутливі елементи всередині смартфона і посилити пошкодження. А тряска і спроби видути воду в більшості випадків призводять до того, що краплі забиваються у важкодоступні кути.

Намагатися розібрати смартфон самостійно. Далеко не всі мають досвід розбирання та збирання мобільних пристроїв, і шанс щось зіпсувати досить великий.

Замість цього необхідно якомога швидше вимкнути смартфон і вийняти батарею, якщо це можливо. Потім слід обгорнути пристрій у паперові рушники або серветки і залишити на сухому місці для висихання. Можна також використовувати силікагелеві мішечки для вбирання вологи.

Якщо пристрій не працює після висихання, необхідно звернутися до фахівця для його діагностики та ремонту. Що менше мине часу, то більше в апарата шансів залишитися працездатним.

Нотатка на майбутнє

Вибираючи смартфон, зверніть увагу, чи є в його характеристиках згадка IP67 або IP68. Якщо так, то це означає, що в першому випадку смартфон не боїться пилу і короткострокового занурення під воду, у другому – пилу і більш тривалого занурення. Тому купуючи гаджет з IP67 і IP68, ви робите далекоглядний вибір на користь пристрою, який довше вам прослужить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.