Чому різко падає заряд батареї смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Зависла програма. Рідко в додатках можуть з’являтися помилки, які призводять до зависання. Результатом цього стає максимальне навантаження на процесор, що значно підвищує витрату акумулятора.

2. Шкідливий додаток. Другим джерелом підвищеної витрати може бути програма, яка має надто багато дозволів і “шпигує” навіть тоді, коли телефон заблоковано. Запускаючи модулі GPS, Wi-Fi і Bluetooth, такий софт намагається збирати інформацію про те, де перебуває користувач, і передавати її третім особам. У результаті витрата заряду акумулятора стає приблизно такою самою, як якби на смартфоні був постійно запущений навігатор.

3. Знос акумулятора. Можливо, батарея просто “віджила своє”. Зазвичай визначити “смерть” акумулятора можна одразу за кількома ознаками: різке падіння рівня заряду з 30-40% до нуля; вимкнення смартфона за наявності заряду АКБ (особливо під навантаженням або під час розмови), візуальне здуття батареї. У такому разі проблему можна усунути тільки встановленням нового акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

4. Вихід з ладу контролера. Часто супутнім симптомом є значно повільніший заряд навіть за умови використання потужних зарядних пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.